NemID kommer nu som app på mobilen

Snart kan du få dit NemID på mobilen i stedet for at skulle slæbe dit nøglekort med dig. 
Har du også haft problemer med at du gerne vil logge på en hjemmeside med NemID, men har glemt nøglekortet derhjemme? Det kan være slut nu, fordi snart kommer NemID også på din smartphone som en app. Det fortæller Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.
Løsningen kommer til at hedde NemID nøgleapp, og kommer til at supplere det eksisterende nøglekort og nøglekortviseren. Den vil blive understøttet af iOS og Android, og vil derfor kunne bruges på de fleste smartphones og tablets. Du vil stadig også få det oprindelige nøglekort, som du for eksempel skal bruge, hvis mobiltelefonen bliver væk.
Oprindeligt havde jeg faktisk troet at den nye app ville virke sådan, at man modtog en kode pr. SMS eller lignende når der skulle bruges en kode. Men ifølge pressemeddelelsen er der snarere tale om at app’en kan detektere når der er brug for en kode. Dette vises som en notifikation som du så kan trykke på, og man kan så swipe til en godkendelse, ligesom vi kender det fra for eksempel mobile pay.
En løsning til mobiltelefonen har længe været efterspurgt. Faktisk gennem flere år. Det er derfor rigtig godt at der endelig kommer en løsning, og jeg har tænkt mig at prøve den så snart den bliver frigivet.
Den nye app regnes med at blive frigivet i slutningen af maj 2018.

0 0 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
2 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Arne Myklebost
Arne Myklebost
2 år siden

Vil bare i kontakt med en person (ikke robot) fra NemId support – er dette virkelig komplet umuligt?

Andreas Andersen
2 år siden
Reply to  Arne Myklebost

Har du prøvet at kontakte NemID support? Og hvad er dit problem?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x