Easee Home – Fin ladestander, men køb den ikke nu

Easee Home er en fin ladestander fra producenten Easee, men på grund af det svenske salgsforbud kan det være en god ide at vente med at købe.

Når elbilejere skal anbefale ladestandere til nye elbilejere hører jeg ofte om to mærker – Easee og Zaptec. Her skal vi se nærmere på den ladestander der hedder Easee Home, som mange ville vælge hos Easee. Det er en forholdsvis billig ladestander der kan en masse nyttige ting.

Du har sikkert hørt om det svenske salgsforbud mod nogle Easee ladestandere. Ifølge de svenske myndigheder har to ladestandere fra Easee ikke den tilstrækkelige sikkerhed mod tilbageløb af strøm. Easee ladestandere har indbygget sikkerhed mod dette, bare ikke på den traditionelle måde, og derfor er diskussionen nok mest teknisk. Easee har derfor også anket afgørelsen, og det bliver spændende at følge den.

Easee Home er faktisk en af de pænere ladebokse jeg har set. Den er forholdsvis lille og har ikke bare den her kedelige kasseform som mange ladebokse har. Du kan få den i farverne sort, grå, blå, rød og hvid, så den passer lige til dit hjem og din bil. Den produceres og er også udviklet i Norge, så der er her tale om en nordisk ladestander.

Easee kalder selv deres ladestandere for laderobotter, fordi de med teknologi tilpasser sig din elbil, strømstyrke og elnet. Du kan oplade op til 22 kW, men ladestanderen tilpasser selv hvad dit elnet og din bil kan trække. Du behøver derfor heller ikke manuelt indstille strømstyrken som du ser ved nogle ladestandere. Den er tilkoblet mobilnettet med eSIM og WiFi, så det er vigtigt du har dækning i nærheden af ladestanderen. Til gengæld modtager den selv opdateringer fra producenten, så du hele tiden har en opdateret ladestander.

Ladestanderen kan altså oplade op til 22 kW. Du får som det er i dag kun brug for 11 kW, fordi det er det der er standard i dag. Hvis du skal bruge 22 kW, så kræver det også en særlig installation hvor du får tilladelse til at trække så meget strøm fra dit eldistributionsselskab. Men ladeboksen kan selv justere i strømstyrke og mellem 1 og 3 faser, så den passer altså til alle elinstallationer. Det betyder også at den kan lade op mellem 1,4 og 22 kW.

På ladestanderen har er der også en indbygget RFID aflæser, så du kan bruge ladestanderen med sådan en ladebrik mange render rundt med. Du kan derfor indstille ladestanderen til at den skal aktiveres med et RFID kort for at kunne virke, i stedet for bare at være åben for opladning. Du kan også låse Type 2 ladekablet fast til ladestanderen. På den måde sikrer du at andre ikke stjæler dit ladekabel eller din strøm når du ikke er hjemme.

Du kan styre ladestanderen i Easee app’en. Her kan du fx. følge med i opladningsstatus og indstille hvornår ladestanderen skal lade bilen op. Fx. når strømmen er billigst. Der er også mulighed for i samme app at styre flere ladestandere, fx. hvis du har en hjemme og i sommerhuset.

Easee Home er altså en fin ladestander du kan vælge, og jeg kunne selv finde på at købe den. Jeg ville ikke være bange for sikkerheden ved den, men grundet det svenske salgsforbud kan det måske alligevel være en ide at vente med at købe den til vi har en endelig afgørelse her. Mest fordi det kan føre til at der skal laves nogle rettelser i ladeboksen, som du måske gerne vil have med. Men når det er sagt synes jeg virkelig Easee har lavet et smart produkt her, og måske er det faktisk den bedste ladestander på markedet lige nu.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x