WordPress 5.3 udkommer i morgen med nyt tema og forbedret Gutenberg

I morgen ventes næste version af WordPress at blive frigivet. Det er version 5.3 og den byder på et nyt tema Twenty-twenty og forbedringer til Gutenberg.

Hvis du laver hjemmesider eller blogger, så kender du WordPress. Det er et såkaldt Content Management System (CMS), som er et system man kan lave hjemmesider i. Det er det mest populære CMS og ca. 25% af alle verdens hjemmesider er bygget på WordPress.

I morgen den 12. november ventes næste version af WordPress at komme på gaden. Det er version 5.3 og er derfor en af de større opdateringer til WordPress. Lad os se nærmere på nogle af opdateringerne.

Nyt standardtema Twenty-Twenty

Traditionen tro kommer der også i år et nyt standardtema til WordPress. Det hedder Twenty-Twenty, og hvis du har lagt mærke til IT-blogger for nylig, har du måske lagt mærke til at vi også har installeret det nye tema.

Det er et tema uden sidebar, ekstremt mobilkompatibelt, læsevenligt og simpelt. Designet til at du laver alle sider med Gutenberg, hvor man i stedet for en sidebar laver en blok i siden. Dette kan man jo så desværre ikke gøre på alle sider (endnu).

Det var lidt en ændring af IT-blogger.dk som ikke blev gjort uden betænkeligheder, fordi IT-blogger.dk har altid brugt sidebaren en del. Men nu er det indtil videre blevet sådan.

Opdateringer til Gutenberg – nye blocks

En af de andre steder hvor WordPress 5.3 ændrer meget er på Gutenberg. Der er nemlig kommet en del opdateringer til blocks og der er også tilføjet en del nye blocks.

Blandt andet kan du nu gruppere flere blocks, så du kan genbruge denne gruppering flere steder. Billed-blocken er også blevet opdateret så der er mulighed for at præsentere billederne lidt forskelligt. Og så er der endelig en opdatering til Kolonne blocken, så du blandt andet kan sætte bredden bedre på de enkelte kolonner. Tabel og knap blocken er også blevet opdateret, så du kan tilpasse udseendet bedre.

Så er der kommet en opdatering til Seneste indlæg-blocken, så du nu også kan indsætte en del af teksten fra indlæggene og angive hvor mange tegn du vil se. Desværre understøtter den endu ikke thumbnails.

Der er også andre mindre vigtige ændringer til WordPress, såsom ændringer i udseendet, lidt mere sikkerhed og forbedringer til uploadfunktionen.

Vi ser frem til opdateringen af WordPress – formentlig i morgen!

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x