Volkswagen ID.5 – Ny el-bil fra Volkswagen

Volkswagen lancerer den næste version i deres ID serie med navnet VW ID.5. Læs om hvad den indeholder her.

Først kom ID.3, så kom ID.4 og nu kommer ID.5. Volkswagen er kommet godt med på el-markedet, og vi begynder derfor at se flere og flere el-biler fra Volkwagen. Den koster fra 399.995 kroner, så det er en el-bil i den lidt dyrere klasse.

ID.5 er en coupe-udgave af ID.4, så på mange måder minder de om hinanden. Den har en rækkevidde på 514 km, hvilket også opfylder de flestes krav til rækkevidde. Tophastigheden er 160 km/t og bagagerummet er på 549 liter.

Volkswagen samarbejder med Clever, hvilket betyder du kan få et Clever abonnement og en ladeboks derhjemme. Så får du adgang til både at lade op frit derhjemme og på de mange ladestandere fra Clever landet over. Clever er også et energiselskab, så hvis du vælger at skifte til dem, bliver el-forbruget direkte trukket fra og du får derfor ikke brug for tilbagebetaling.

Der er inkluderet et service- og reparationsabonnement på op til 5 år – dog maksimalt 100.000 km. Dette svarer til tilbuddet fra mange andre producenter.

Den nye ID.5 har også anhængertræk. Du kan måske ikke trække en campingvogn eller hestetrailer, men du kan godt trække en trailer. Hvis din trailer ikke selv har bremser kan den trække op til 750 kg. Men har den bremser kan den trække 1.200 kg.

I forhold til ID.4 lader ID.5 hurtigere op. Det skyldes at den maksimale opladning ved en lynlader øges fra 125 kW til 135 kW. Det betyder at den kan oplade strøm nok til at køre 390 km på 30 minutter.

Jeg synes Volkswagens nye ID-serie ser interessant ud, og det ville være fint hvis vi snart også ser en el-bil i den lidt billigere prisklasse. ID.3 koster fra 344.995 kroner, ID.4 fra 384.995 kroner og ID.5 fra 399.995 kroner. Vi mangler stadig at se biler i prisklassen under 200.000 kroner. Tidligere var der e-UP!, men den er desværre udgået fra Danmark.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x