Volkswagen Golf kommer som elbil

Fra 2028 vil Volkswagen Golf udkomme som elbil, og på det tidspunkt vil den faktisk kun kunne fås som elektrisk bil.

Når Volkswagen i 2028 skal lancere den 9. generation af Golf, så bliver det som en elbil. Det har direktøren for Volkswagen Thomas Schäfer meldt ud. Den 9. generation går også under navnet MK9 Golf, men der spekuleres i om den kommer til at hedde ID. Golf.

MK9 Golf kommer også til at være Volkswagens første elbil der bliver bygget på den nye SSP platform, som de har udviklet de seneste år. SSP-platformen er en mere fleksibel platform, der spås at skulle erstatte både MEB, MEB+ og MEB Entry platformene. SSP skulle gøre det lettere at skalere op og ned på kapaciteten, således at platformen kan bruges til alle deres elbiler. Dette vil gøre det både lettere og hurtigere at producere og udvikle elbilerne. Desuden giver SSP-platformen mulighed for opladning med 800 V, hvilket vil gøre opladning af disse elbiler markant hurtigere.

Tidligere hed det at Volkswagen ville lancere en Sedan i 2026 bygget på SSP platformen – den bil der går under navnet Projekt Trinity – men nu ser det altså ud til at det i stedet bliver Golf der bliver den første SSP bil. MK9 vil muligvis også få Volkswagens egen udviklet batteriserie, der kaldes for Unity-batteriet.

MK9 Golf vil blive placeret mellem ID.2 og ID.3, og vil være på størrelse med en ID.3. Der har været spekulationer om hvorvidt Golf vil erstatte ID.3, og om begge modeller kan overleve. Ifølge udmeldingerne fra Thomas Schäfer skulle det dog ikke være tanken at ID.3 skal væk, og i Volkswagen ser de mere ID.3 som en Golf Plus. Med tiden vil vi dog formentlig se at ID.3 vil blive fusioneret med Golf. Det skriver Autocar.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x