Tre aktører kæmper fortsat om at blive afløseren til NemID

Tre aktører kæmper fortsat om det kommende NemID, der kommer til at hedde MitID. Læs her hvem de tre aktører er. 
Da NemID i sin tid blev udbudt og vundet af Nets, blev navnet “NemID” ikke sikret så det fulgte med over ved kommende udbud. Nu er et nyt udbud igang, og det behøver jo ikke at være Nets der vinder igen. Derfor kan den kommende fælles loginløsning ikke længere hedde NemID, men må nu skifte navn til “MitID”. Denne gang er det dog sikret, at navnet i fremtiden følger med over.
Det betyder dog at du skal vænne dig til et nyt navn snart. Det er ikke længere et NemID nøglekort du har, men derimod et MitID nøglekort. Måske en mindre detaljer, men formentlig noget en del vil finde irriterende.
MitID vil blive introduceret i perioden fra andet halvår af 2020, så der er lidt tid til endnu. NemID aftalen skulle ellers være stoppet november 2017, men aftalen er blevet forlænget indtil videre. Dette skyldes at den endelige aftale om MitID har taget længere tid end forventet.
Det gode ved det kommende MitID er, at det fortsat vil være et samarbejde mellem bankerne og det offentlige. Det betyder du vil kunne bruge det samme login til banken og til det offentlige, og det er en stor fordel.
En fælles loginløsning skal virkelig også være stabil, fordi siden NemID blev lanceret i 2010 har den været brugt til login over 4 milliarder gange.

Tre aktører kæmper stadig om udbuddet

Udbuddet til det kommende MitID er stadig igang, og der er nu tre aktører tilbage. For nyligt måtte KMD trække sig, fordi deres underleverandør der skulle udarbejde løsningen gik konkurs. Det efterlader tre aktører tilbage.
Udbuddet om MitID handler kun om den fælles loginløsning til private. NemID til erhverv afløses nemlig i et andet udbud, hvor det løses ved Nemlogin løsningen. Så MitID handler i princippet kun om privates loginløsning.
De sidste tre aktører er CSC Danmark A/S, Gemalto Danmark A/S og Nets DanID A/S. De kæmper om en kontrakt på MitID på over 900 millioner kroner, og skulle aflevere tilbuddet i dag den 6. april. Den endelige kontrakt ventes at blive skrevet under februar 2019 og løsningen taget i brug fra andet halvår af 2020, og et år frem.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x