Tails – Linuxdistribution der sikrer fuldt privatliv

Med Tails kan du boote op i en USB nøgle og så have et operativsystem, hvor alt du går og laver ikke bliver sporet.

Overalt bliver vi overvåget på internettet. Der ligger efterhånden sporingscookies på alle hjemmesider, der kortlægger din færden ned til den mindste detalje. Dit ansigt er gemt, så du med ansigtsgenkendelse kan findes på alle billeder hvor du optræder. Din stemme er gemt, så hvis du taler, så ved man det er dig.

Det kan selvfølgelig godt være lidt skræmmende, og det er i hvert fald vigtig at være klar over det sker og i hvilket omfang.

Heldigvis findes der efterhånden også en del værktøjer, der kan hjælpe dig med at beholde mere af dit privatliv for dig selv. Som browser kan jeg især anbefale Firefox og som søgemaskine Duckduckgo. Som messenger klient findes der mere sikre alternativer som Telegram Messenger. Men hvad mit dit operativsystem?

Det findes der heldigvis en løsning på, og den hedder Tails. Tails er en linuxdistribution der har specialiseret sig i netop beskyttelse af privatlivet. Du kan lave en USB nøgle med den og så starte et mere sikkert system op.

Tails er baseret på Debian og det er meningen den skal køre som et live USB system. Distributionen er spækket med software, der skulle beskytte dit privatliv mere. Tor er standard browser, og det er en browser der er meget svær at spore.

Så hvis du vil have et operativsystem, hvor det er nemmere at beskytte dit privatliv, så tjek Tails ud.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x