Stift IVS uden momsregistrering

De fleste ved at man med en personlig virksomhed, som f.eks. PMV, enkeltmandsvirksomhed og I/S, kan vente med at momsregistrere virksomheden indtil man forventer at omsætte 50.000 DKK i løbet af 12 måneder.

Dette er imidlertid også tilfældet for selskaber. Du behøver ikke at momsregistrere dit selskab hvis du ikke omsætter for over 50.000 DKK i løbet af 12 måneder.

Fidussen her kan være, at du dermed kan stifte et IVS stort set uden forpligtelser, så længe du omsætter for under 50.000 DKK.

Der er selvfølgelig både fordele og ulemper ved dette. Ved at det er et selskab, slipper du i princippet for den personlige hæftelse for selskabet. Ulempen er dog at der også er udgifter til f.eks. obligatorisk arbejdsskadeforsikring. Man kan sige at det således ikke er den store gevinst ved at have et IVS der omsætter for så lidt.

Alligevel kan det jo være noget man vil overveje, hvis man blot vil have nogle småaktiviteter i en virksomhed, f.eks. ved siden af studiet, men måske har tænkt sig at øge virksomhedens omsætning senere.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

1 Comment
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Mikael siger:

Hej. Tak for en god blog. Jeg har et enkelt spørgsmål.

Hvis et selskab i sit 1.kvartal ikke er moms-registeret, men bliver det i 2. kvartal. Kan det så få fradrag for evt. indkøb fra 1. kvartal?

På forhånd tak.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x