Snart vil HBO Max og Discovery+ fusionere til én tjeneste

WarnerMedia og Discovery vil blive samlet i et nyt selskab med navnet Warner Bros. Discovery, hvilket også betyder at streamingtjenesterne HBO Max og Discovery+ vil blive samlet.

Tilbage i april 2022 fusionerede de to medieselskaber WarnerMedia og Discovery, hvilket gør dem til verdens næststørste medieselskab lige efter Disney. Det var A&T der solgte WarnerMedia fra for 43 milliarder amerikanske dollars. Det nye fusionerede selskab har fået navnet Warner Bros. Discovery (WBD) og den amerikanske David Zaslav er direktør i det nye selskab. Det var han tidligere også i Discovery Inc.

Fusionen er bemærkelsesværdig, fordi både WarnerMedia og Discovery har en streamingtjeneste, nemlig henholdsvis HBO Max og Discovery+. Og hvad skal der nu ske med dem?

Dem har WBD tænkt sig også at fusionere, så vi i fremtiden kun får én streamingtjeneste fra WBD. Det vil først ske i Frankrig, hvor man ellers havde planlagt at udrulle HBO Max, men i stedet vil udrulle den nye fælles streamingtjeneste. Vi kender endnu ikke lanceringsdatoen i Frankrig.

Der har også været mange gæt på hvad den nye kombinerede streamingtjeneste skulle hedde. Nogle mener at HBO Max navnet vil lukke, og den fælles tjeneste så bare vil hedde Discovery+. Vi ved heller ikke om der vil komme en helt ny app til den nye tjeneste, eller om den vil overtage en af de eksisterende apps.

Det bliver også spændende at se hvad ændringerne betyder for priserne for den kommende streamingtjeneste. HBO Max koster nu 79 kroner pr. måned, mens Discovery+ fås fra 49 kroner pr. måned med reklamer (79 kroner pr. måned uden reklamer). Den kommende pris vil nok være højere end 79 kroner pr. måned, da man nu trods alt får indhold fra to tjenester. Vi skal nok forvente prisen vil lande et sted i nærheden af 100 kroner pr. måned. Der vil formentlig også komme flere priskategorier, som vi kender det fra Discovery+, herunder også en pris for tjenesten med reklamer. Jeg kunne forestille mig man lancerer en pris på 79 kroner pr. måned med reklamer, så de eksisterende abonnenter har muligheden for ikke at stige i pris, men til gengæld må de leve med reklamer.

Da HBO Max blev udrullet i Danmark, var det med løfte om at hvis man tegnede et abonnement dengang fik man prisen til halv pris resten af livet. Her har mange nok regnet med at der var tale om 40 kroner pr. måned, men hvis den samlede pris stiger vil prisen altså også stige for denne gruppe af abonnenter, formentlig til omkring 50 kroner pr. måned, hvilket stadig er billigt.

HBO Max er allerede begyndt at justere indholdet i forhold til at de to tjenester skal fusionere. Blandt andet er den danske serie Kamikaze blevet fjernet fra tjenesten. Således er de begyndt at fjerne dansk indhold allerede nu, og spørger man HBO Max hvorfor er meldingen at det er for at gøre tjenesten endnu bedre. Og det er ikke sådan at det indhold der fjernes det ene sted dukker op med det samme på en anden tjeneste.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x