Forsendelsen er blevet toldbehandlet – Hvad betyder det?

Frygt ikke hvis denne besked dukker op i din Track and trace fra Post Nord. Du kommer ikke til at betale told.

Forleden bestilte jeg en pakke fra Zalando, som skulle leveres fra Tyskland. Zalando er en dropshipping butik, hvor du faktisk bestiller varen direkte hos en ekstern leverandør, når du handler ved Zalando. Og så sender denne eksterne leverandør pakken til dig. Zalando er altså bare en mellemmand.

Men da pakken fra Tyskland så var på vej, så jeg en mærkelig besked i min Track and trace fra Post Nord:

Der fremgik altså at forsendelsen var blevet toldbehandlet og nu pålagt afgifter, samt at jeg inden for 1-2 hverdage ville modtage en regning. Det undrede mig meget af flere grunde. For det første fordi det ikke fremgik af min handel med Zalando at der ville blive pålagt moms. For det andet fordi der ikke bliver pålagt moms for handler i EU.

Jeg har set at andre også har fået denne besked, og undret sig lidt. Men du behøver altså ikke blive bekymret, fordi du kommer ikke til at betale en ekstraregning.

Dagen efter forsvandt denne status og så stod der at den blev forventet leveret samme dag. Af historikken fremgik stadig den var blevet toldbehandlet, men altså intet om at der skulle betales nogen ekstra regning.

Beskeden er rent teknisk og betyder egentlig bare at Toldstyrelsen har åbnet pakken og tjekket hvad der var i. Der er nemlig en enkelt undtagelse fra reglen om at vi ikke betaler told af varer inden for EU, og det at hvis du bestiller spiritus og cigaretter så skal du betale told.

5 4 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

2 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Brian Nielsen siger:

Postnord havde heller ikke fået en krone fra mig, da min pakke er bestilt, købt og betalt i EU. Havde de bare krævet bare én øre via giro, ville jeg slæbe dem i retten og kræve mindst 100.000kr pga. stress.

Karoline Juul Nielsen siger:

Jeg har netop modtaget samme besked på min pakke. Jeg har bestilt fra tyskland, men kan forstå at pakken er blevet sendt fra et fjernlager, så jeg er stadig bekymret for om jeg skal betale told? ://

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x