Slettet post i delt mailbox havner i forkert mappe i Microsoft Outlook

Mange virksomheder arbejder med delte mailboxe i Microsoft Outlook. Disse anvendes især til at arbejde sammen afdelinger imellem – også over landegrænser. Derfor kan flere hundrede medarbejdere sagtens arbejde sammen om den samme mailbox.
Men nogle gange bliver der slettet mails ved en fejl, måske bare en tastefejl. Og hvis medarbejderne allesammen også skal have tilladelse til at kunne redigere og flytte mails, kan man ikke forhindre dem i at have rettigheder til at kunne slette mails. Et problem er i den sammenhæng at hvis man sletter en mail i en delt mailbox, så havner mailen ikke i mailboxens egen slettet post mappe – men i stedet for i personens slettet post mappe. Dette kan gøre det besværligt at finde en mail igen, fordi man så potentielt skal lede i 100 mailboxe, før man finder den.
En løsning på dette kan være at indstille Microsoft Outlook til altid at lægge slettet post fra delte mailboxe i mailboxens egen papirkurv, fremfor personens papirskurv. Dette er dog ikke en standardindstilling i Microsoft Outlook, så man er nødt til at ændre i registreringsdatabasen.

Ændre registreringsdatabasen

Man indstiller dette i registreringsdatabasen på følgende måde. Det antages at styresystemet er Microsoft Windows 7 og man har Microsoft Outlook 2010 installeret.

  1. Luk Microsoft Outlook på den pågældende PC.
  2. Tryk Start og skriv “regedit” i søgefeltet og klik enter. Nu åbnes registreringsdatabasen.
  3. Find frem til nøglen “HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftOffice14.0OutlookOptionsGeneral”.
  4. Opret en ny nøgle og kald den “DelegateWastebasketStyle” som en DWORD værdi.
  5. Giv den værdien 4 og gem.
  6. Luk Rededit.
  7. Start Microsoft Outlook igen.
  8. Nu skulle slettet post fra en delt mailbox havne i mailboxens egen slettet post mappe.

Dette skal ændres på alle PC’er der arbejder med den fælles mailbox. Bemærk at værdien 4 betyder at slettet post havner i mailboxens egen slettet post mappe, mens værdien 8 betyder at slettet post havner i personens egen slettet post mappe.

Løs med hotfix

Microsoft har også leveret en hotfix der løser dette. Den skal ligeledes køres på alle computere.

Læs mere

Du kan se Microsofts beskrivelse af løsningen her.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x