Shadowbanned på Twitter?

I disse dage snakkes der igen om et fænomen der kaldes for shadow banning på Twitter. Læs mere om fænomenet her.

Plejer du at få mange likes, kommentarer, retweets og følgere på Twitter, og nu får du pludselig ingenting? Den følelse har nogle brugere oplevet på Twitter, og det har fået nogle til at overveje om Twitter har Shadowbanned dem. Men hvad er det egentlig?

Shadowbanned er et udtryk for at Twitter har indført nogle begrænsninger på din konto, som du og andre ikke kan se, men som de facto har samme effekt som en blokering eller udelukkelse fra Twitter. Hvis du tweeter noget der overskrider Twitters retningslinjer kan du risikere at få lukket din konto og blive udelukket fra Twitter. Men nogle tror også at Twitter kan indføre en sanktion hvor det du tweeter nedprioriteres i Twitters algoritme, så ingen i praksis læser dem. At du ikke bliver foreslået som en profil nogle kan følge. At dine kommentarer bliver skjult, så folk skal klikke dem frem for at de kan se dem. Det er det man kalder for shadowbanned.

Der var allerede tilbage i 2018 historier på Twitter om, at Twitter skulle have shadowbanned republikanere, som tweetede mere kontroversielle ting. Twitter selv benægtede det, og på deres blog skrev de at at de shadowbannede ikke, men at tweets selvfølgelig blev påvirket af deres algoritme. Senere kom de såkaldte Twitter files frem, som også dokumenterede et vist omfang af shadow banning.

Nu er udtrykket så tilbage igen. På Twitter hører man det især fra nogle af de højreorienterede kontroversielle Twitter-profiler, der tidligere fik deres konto lukket, og som blev åbnet igen da Elon Musk overtog Twitter. Nogle af dem påstår i dag, at deres profil nu bliver shadowbanned.

Der er udviklet en række værktøjer, der angivelig kan tjekke om din Twitter-konto er blevet shadowbanned. Et af dem er dette værktøj, hvor du bare indtaster dit brugernavn og så søger den efter om den kan finde nogle begrænsninger for din konto. Nedenunder kan du se resultatet for min profil, hvor du kan se, at værktøjet ikke finder nogle tegn til Shadowbanning.

Årsager til at Twitter shadowbanner nogen skulle angivelig være et af følgende:

  • Mange andre har blokeret din profil
  • Twitter mener du forsøger at manipulere platformen
  • Twitter mener du skriver hadefulde indlæg
  • En del af dine indlæg ligner spam
  • Du overtræder nogle af Twitters andre retningslinjer

Tidligere kunne man skrive til Twitter Support og få løftet en evt. Shadowbanning, men angivelig skulle det ikke være nemt mere, fordi Twitter svarer aldrig. Måske fordi Elon Musk har fyret så mange af Twitters personale.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x