Sådan laver du et forum på din WordPress hjemmeside

Et forum er en elegant mulighed for at dine besøgende kan interagere med dig eller hinanden. Her er bbPress til WordPress et superforum til din hjemmeside.
bbPress er en af de mest populære forumplugins der findes til WordPress. Det er meget avanceret og du kan oprette mange forskellige forums på din hjemmeside. Du kan også kontrollere hvem der har adgang og udvide med en masse addons. Kort sagt: masser af muligheder. Og det bedste af det hele er at bbPress er fuldstændig gratis.
Først installerer du altså dette plugin, som ethvert andet plugin, hvilket du kan finde en guide til her. Dette tilføjer hele tre menupunkter til din WordPress side.
forummenu
Under fora kan du oprette nye forums. Under emner kan du administrere de tråde folk har oprettet og under Svar de svar der er givet til dem.

Indstillinger for forum

Hovedindstillingerne til bbPress finder du under Indstillinger -> Fora. Det vigtigste punkt du skal tænke på er punktet “Anonyme opslag”. Hvis du sætter kryds her, kan alle besøgende oprette nye indlæg. Er der ikke kryds, kræves en brugerkonto. Du skal altså tage stilling til om alle skal kunne skrive i forummet eller om de skal have en konto. Husk at hvis du siger at alle skal kunne skrive, er der også en større risiko for spam. På den anden side er det vel hele ideen ved et forum at mange skal kunne skrive.
Setting1
De resterende indstillinger der er angivet som standard, er som regel passende for de fleste forums. Du kan også til enhver tid rette dem til.

Opret nyt forum

Herefter kan du begynde at oprette nye forums. Tryk Fora -> Nyt forum. Du angiver så en titel for forummet og en beskrivelse af hvilke typer af spørgsmål der skal stilles i forummet.
nyt-forum
Under “Forum egenskaber” skal du vælge egenskaberne for dit forum. Ved Type kan du vælge “Forum” eller “Kategori”. Forskellen er at en kategori er en liste med forums og forums er der hvor der kan stilles spørgsmål. Så selvom du nu troede du var igang med at oprette forums, kan du altså også her oprette kategorier.
forum-type
Under Status angiver du om forummet skal være åben eller lukket. Under Synlighed angiver du om det skal være offentlig, privat eller skjult. Under forælder kan du oprette et hierarki i de forums du opretter, f.eks. hvilken kategori et forum skal tilhøre.
Når du er færdig med at udfylde forummet trykker du “Udgiv”.
Når du er færdig med at oprette forums, kan du oprette menupunkter til dem.
Det var det grundlæggende omkring bbPress, som er et genialt forum til WordPress. Har du nogle spørgsmål er du meget velkommen til at skrive en kommentar nedenunder.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x