Sådan gør du dig klar til MitID

Det nye NemID – MitID – er igang med at blive udrullet. Det vil ske i løbet af 2021-2022, men allerede nu skal du gøre nogle ting klar.

Hvis du åbner din NemID app vil du opdage at du bliver spurgt om du vil opdatere nogle oplysninger. Det samme har du formentlig allerede nu fået at vide i din eBoks. Når du opdaterer oplysningerne vil du blive bedt om at scanne dit pas – først koden i passet og efterfølgende chippen i passet.

Årsagen til dette er at sikkerhedskravene til din identifikation er blevet strammet op i MitID. Man vil ikke have nogen risiko for at nogen kan bruge MitID, uden at de 100% er blevet identificeret. Enten fysisk i Borgerservice eller banken eller ved at scanne dit pas. Det er lidt den samme proces du skulle igennem da du skulle have kørekort app’en.

For at kunne opdatere disse oplysninger, skal flere ting være opfyldt, herunder:

  • Du skal have en velfungerende NemID app.
  • Du skal have et nyere pas med en chip i.
  • Du skal have en mobiltelefon med NFC læser i (det har de fleste nyere mobiltelefoner).

Hvis du ikke har et pas eller ikke bruger NemID kan du altså ikke identificere dig på denne måde. Det samme gælder hvis du har en ældre mobiltelefon. Hvis det er tilfældet skal du ikke gå ud og forny dit pas eller skifte mobiltelefon. Så skal du bare vente og så senere får du besked i eBoks hvordan du så skal identificere dig.

Det eneste af ovenstående punkter hvor du kan vælge at gøre noget nu, er at installere NemID app’en selvom du bruger nøglekort. Det er formentlig nemlig meget nemmere at identificere dig via passet end hvis du fx. senere fysisk skal møde op på Borgerservice for at identificere dig.

Selvom du har gjort dig klar til MitID, skal du stadig bagefter vente på at du bliver inviteret til MitID. Det sker gennem din netbank hvor du får en aktiveringskode, som du så kan bruge til at aktivere MitID app’en.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x