MitID har ikke et nøglekort – se alternativet her

Bruger du nøglekort med dit NemID, skal du vænne dig til noget nyt når MitID kommer. Se alternativerne her.

MitID er på vej – se allerede her hvordan du gør dig klar. Men hvis du i dag bruger nøglekortet sammen med dit NemID, så skal du regne med at vænne dig til noget nyt når MitID kommer. Nøglekortet afskaffes nemlig med MitID.

Det mest oplagte alternativ til nøglekortet er at du installerer MitID app’en på din smartphone. Du finder app’en til henholdsvis Android og iPhone her. MitID app’en fungerer fuldstændig som NemID app’en, hvor du swiper for at godkende et login. Husk du kan først bruge app’en når du får en invitation i din netbank.

Hvis du heller ikke vil bruge app’en, så er der udviklet nogle kodevisere til MitID, som du kan få gratis. Kodeviseren er en lille dims der viser en kode du skal indtaste når du logger ind med MitID. Den minder lidt om de kodevisere du havde til din netbank før i tiden, før NemID kom. MitID kodeviseren kan du enten bestille med posten eller få den udleveret på Borgerservice.

Du kan også få en MitID kodelæser, som kan læse koden højt for dig. Det er dog meningen den kun er til folk med svækket syn.

Så kan du også få en chip. Det er meningen den skal bruges hvis du logger ind på MitID mange gange i løbet af en dag. Det kræver også at du har en chiplæser der kan læse chippen. Denne er ikke gratis, her koster det penge. Den er nok mest meningen til folk der bruger MitID i forbindelse med en virksomhed.

Jeg håber det gav dig et indblik i nogle af de muligheder du har, hvis du i dag bruger nøglekortet med NemID. Har du nogle spørgsmål skriver du dem bare i kommentarsporet nederst.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

1 Comment
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Mikael Hertig siger:

Jeg har alvorlige problemer med mitid og nummerviser. Jeg bruger Grønlandsbanken. De kender intet til linux, men havde problemer med firefox og anbefaler chrome.
Jeg bruger ikke min andriodtelefon til betaling.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x