Sådan geninstalleres Mac OS X

Nogle gange har man bare brug for at geninstallere sin Mac. I denne lille guide vil jeg fortælle hvordan dette foregår i Mac. 
Først skal man ind i Apple Recovery System. Det er her man får muligheden for at gendanne en backup, reparere sin Mac og geninstallere systemet.
Du åbner Apple Recovery System, ved at genstarte og så holde Command + R nede mens computeren starter op. Du holder dem nede indtil Apple’s logo dukker op. Når din Mac så starter op, får du vist et skrivebord med en menu og et vindue med værktøjer.
I Apple Recovery System får man muligheden for:

  • At gendanne Mac fra en Time Machine backup.
  • At reparere harddiske med Disk Utility.
  • Tjekke internetforbindelse og få hjælp via internettet
  • Geninstallere OS X

Her vælger du altså at geninstallere OS X. For at geninstallere, skal du have en internetforbindelse. Forbind til et WiFi netværk, ved at vælge WiFi og logge på et WiFi netværk.
Herefter følger du bare guiden til selve installeringen og herefter har du en frisk OS X installation. Bemærk at det er nyeste version af OS X der installeres.
Nogle Mac’s anvender i stedet Internet recovery, hvor den downloader OS X direkte fra Apple’s servere. Her vil det blive det oprindelige OS X der kom med din Mac der installeres.
Har du flere spørgsmål til Mac, er du velkommen til at skrive en kommentar.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
4 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Bent cc Hansen
5 år siden

Ved opdatering til El capitan, stoppede installationen, computeren lukkede ned og ved genstart er det ikke muligt at få installeringen fortsat og dermed gjort færdig.
Er der en mulighed uden at jeg skal slette harddisken.?

Søren B
Søren B
5 år siden

Jeg har været udsat for lidt af det samme. Under installeringen af El Capitan fik jeg beskeden: “OS X kunne ikke installeres på computeren” (og nedenunder) “Kontrol eller reparation af arkivsystem mislykkedes. Slut installeringsprogrammet for at genstarte computeren og prøve igen”. Når jeg så gør det, forsøger den bare forfra. Jeg prøvede at køre “Førstehjælp” via Diskværktøj, men så beskeden “Forkert størrelse på arkivet CodeResources” (Det burde være 0 i stedet for 8796093546496), Ugyldig extent entry. Enheden Macintosh HD kunne ikke kontrolleres fuldstændigt. Afslutningskode til kontrol af arkivsystem er 8. File system verify or repair failed. Handling mislykkedes.” – Har… Læs mere »

Mathias
Mathias
5 år siden
Reply to  Søren B

Hej,
Hvordan fik du løst dette problem? Formoder det er løst nu.

Anders
Anders
5 år siden

Hej Andreas.
Har du mulighed for at svare på de ovenstående kommentarer? Min kærestes macbook air går i hårdknude under installation af el capitan. Det lyder som de ovenstående har samme problem.
På forhånd tak. //Anders

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x