De bedste gratis Wiki systemer

En Wiki er et dokumentstyringsscript, hvor flere kan samarbejde om at vedligeholde en række sider. Her får du en liste over nogle af de mest almindelige Wiki-systemer.
Den mest kendte Wiki er nok Wikipedia. Det er et stort online leksikon, hvor netop hele verdens brugere samarbejder om at vedligeholde artiklerne. Og det er det et Wiki-system bruges til. Alle artikler er åbne for alle og alle har som udgangspunkt mulighed for at redigere dem.
Nogle af disse Wiki-systemer kan godt være lidt avancerede at installere. Vil du gøre det lettere, så er alle disse Wiki-systemer faktisk en del af 1-klikinstalleringen hos Meebox. Så vælger du dem som dit webhotel, kan du let installere en af disse wiki.

Mediawiki

Mediawiki er netop det Wiki-system som Wikipedia er bygget på. Det er faktisk også Wikimedia Foundation der står bag den – og de har givet den gratis ud til alle, så enhver kan starte deres egen Wikipedia. Det er nok også det mest professionelle wiki-system du kan finde. Der er et hav af extensions til den, så du nemt kan få den funktionalitet du har brug for.
Mediawiki’s styrker er dens hurtighed og evne til at kunne opbevare MANGE sider. Herudover er søgesystemet også udemærket til hurtigt at kunne finde den artikel du har brug for (selvom søgesystemet på nogle punkter også har mangler).
Du skal skrive artiklerne med Wikikode, hvor du bl.a. kan henvise til andre sider ved at sætte [[ og ]] omkring sidens navn. Hvis du ikke har lyst til at anvende Wikikode, selvom det er meget let at lære, kan du jo installere Visual Editor, der gør det let at skrive artikler.
Mediawiki

DokuWiki

DokuWiki er en noget mere simpel Wiki end Mediawiki. Den er også rimelig populær. En af de mest særlige ting ved denne, er at den slet ikke kræver nogen MySQL database. Det hele opbevares i tekstfiler. Det gør det jo nemt at tage backup og flytte – men kan på den anden side også være en ulempe ved meget store Wiki-systemer. Men til mindre Wiki-systemer er denne løsning glimrende.
Dokuwiki

PmWiki

PmWiki er et lille Wiki-system, der er nem at tilpasse lige til dine behov. Det er nemt at installere eller lave nye temaer og plugins. Det er netop en af hovedfilosofierne ved PmWiki, at selve hovedprogrammet blot er en grundkerne – og så er det nemt at tilføre nye moduler.
PmWiki

WikkaWiki

WikkaWiki er et andet lille Wiki-system der er meget hurtig og også anvender en MySQL database. Der er indbygget mange muligheder for at embedde indhold, som billeder, iframes, HTML-kode, flash osv.
WikkaWiki
Jeg anbefaler at du vælger Mediawiki, fordi det er det mest avancerede system. Her kan du nemt tilpasse det til dine behov. Husk også at hvis Wikipedia bruger det, vil det altid blive opdateret og vedligeholdt.
Har du nogen spørgsmål til valg af Wiki-system er du velkommen til at skrive en kommentar.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x