phpMyAdmin – her styrer du din MySQL database

phpMyAdmin er nok et af de vigtigste PHP scripts du vil møde hvis du anvender PHP og MySQL. Det er nemlig her du styrer din MySQL database fra.
Egentlig er phpMyAdmin hverken en del af PHP eller MySQL. Det er bare et gratis PHP script, som så mange andre. Men det er et PHP script der er verdens mest populære når det kommer til administrationen af MySQL databaser.
Adressen til phpMyAdmin, skal du have af din webhoteludbyder. Så indtaster du denne URL i din browser og trykker enter. Så logger du ind med det brugernavn og password, som du også fik af din udbyder.
Når du logger ind på phpMyAdmin får du et billede med en masse information om databasen. Til venstre ser du en liste over de tabeller der er i den database du har valgt. Du kan sagtens styre flere MySQL databaser fra samme phpMyAdmin.
phpmyadmin
Oppe i toppen har du selve administrationsmenuen.

  • Databases viser en liste over alle dine MySQL databaser.
  • SQL lader dig køre en SQL forespørgsel på databasen.
  • Status viser dig lidt statistik, bl.a. hvilken trafik der er sket på databasen.
  • Export lader dig eksportere SQL fra en database (bl.a. til backup).
  • Import lader dig importere SQL til en database.
  • Settings lader dig indstille din MySQL database.
  • Variables indeholder også flere indstillinger (som du som standard ikke skal pille i).
  • Charsets indeholder en liste over forskellige tegnsæt der kan anvendes.
  • Engines indeholder en liste over de forskellige motorer der findes i MySQL.

Opret en ny database

Du kan nemt oprette en ny database på din MySQL server. Det er dog vigtigt at din udbyder understøtter flere databaser, fordi nogle understøtter kun én MySQL database.
Du opretter derfor ofte en ny MySQL database via kontrolpanelet hos din udbyder. Hos nogle kan du gøre det direkte fra forsiden af phpMyAdmin ved at skrive navn og trykke på “Create database”. Hos Meebox kan du f.eks. oprette nye MySQL databaser, ved at gå ned til afsnittet “Databases” i cPanel og vælge “MySQL databaser”. Herefter kan du oprette din database og også oprette nye brugerkonti til den.
Meebox
Denne artikel vil løbende blive udvidet med flere informationer om phpMyAdmin og hvordan du styrer din MySQL database. Har du nogle særlige ønsker til hvad der skal afdækkes, må du gerne nævne det i en kommentar.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x