Ransomware netværk er afsløret

Ransomware plager mange virksomheder med virus, der krypterer deres filer og kræver penge for at dekryptere dem. Nu er et Ransomware netværk blevet afsløret. 
Et eksempel på ransomware er Cryptolocker, der krypterer filerne på firmaernes servere og rkæver løsepenge for at dekryptere filerne igen. I den seneste tid har vi set en del angreb af denne slags, f.eks. senest af Post Nord virussen.
Nu er et Ransomware netværk, der især har angrebet danskere, blevet afsløret. Dette er vigtigt, da det kan frigive dekrypterings nøgler som kan hjælpe med at få hjulpet fremtidige ofte med at få dekrypteret deres filer.
Det er netværket Limestone der nu er blevet lukket ned. Det har været anvendt af hackere til at foretage angreb på ofte i bl.a. Danmark. Dette netværk skulle angiveligt have angrebet 90.000 ofre hver eneste dag og en enkelt server i netværket skulle generere 200 millioner kroner hver eneste år. Pengene betales ofte med Bitcoins og er derfor svære at spore.
Når hackerne anvender Limestone Netværket, sker det via hacker softwaret Angler. Limestone netværket stod for ca. 50% af Angler aktiviteten.
En af de store angrebspunkter har været igennem Adobe Flash og Microsoft Silverlight, hvorfor det især er vigtigt at holde disse programmer opdateret.
Nedenunder kan ses en video, hvor der forklares mere omkring hvordan Angler og Limestone netværket virker.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x