Opret widgets i WordPress

Widgets er blokke som findes forskellige steder i dit tema, f.eks. i siden. Her kan der være menuer, reklamer eller måske afstemninger. Se her hvordan du opretter widgets i WordPress. 
Først går du til Udseende -> Widgets.
Menu
I venstre side finder du alle de tilgængelige widgets du kan vælge imellem. Der er mange forskellige indbygget i WordPress. Vil du have flere, skal du installere plugins. På højre side finder du steder i dit tema hvor der er gjort plads til widgets. For at tilføje et widget trækker du bare en blok fra venstre side til højre side. Så udfylder du informationerne i den enkelte widget og trykker på Gem.
Widgets

Indbyggede widgets i WordPress

Lad mig lige kort gennemgå formålet med nogle af de widgets der er indbygget i WordPress.
Med den blok der hedder “Arkiver” kan du lave en blok som nedenstående, hvor dine indlæg karakteriseres udfra de måneder hvor de er udgivet. Den slags arkiver passer måske særlig godt til en blok, hvor læserne så kronologisk kan finde dine indlæg.
Arkiv
Med “Kalender” kan du vise en kalender, hvor læseren så kan browse rundt i dine indlæg. Så kan de klikke sig ind på de forskellige datoer, hvor du har skrevet indlæg.
Kalender
Med den blok der hedder “Meta” får du en menu med nogle af de mere administrative ting, som f.eks. et link til at logge ind til administrationen. Personligt har jeg altid fjernet denne, da jeg ikke synes den gavner den almene læser af min blog.
Meta
Med “Nye indlæg” får dine læsere vist titlerne for de 5 nyeste indlæg du har publiceret på din hjemmeside.
Nye-indlæg
Med “Nye kommentarer” får dine læsere vist de 5 nyeste kommentarer. Den er selvfølgelig mest relevant, hvis du har fået nogle kommentarer.
Kommentarer
Med blokken “Sider” får læseren vist en liste med alle siderne på din WordPress hjemmeside. Her anbefaler jeg dog mere at du laver en brugerdefineret menu i stedet – se mere om det her. Med “Søg” får du vist en søgeformular hvor der kan søges blandt alle indlæg på hjemmesiden.
Søg
Med “Tag-cloud” får du vist en liste med alle de tags du anvender. De tags der anvendes mest bliver vist med størst skriftstørrelse.
Tags
Blokken “Tekst” er lidt speciel, fordi her kan du angive en titel og noget HTML-kode. Det gør det muligt for dig at lave en lille blok hvor du viser noget tekst eller en HTML-kode.
Ellers er det jo bare om at installere nogle nye plugins, som også tilføjer nye widgets og så udforske dem alle. Har du nogle spørgsmål er du meget velkommen til at skrive en kommentar nedenunder.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x