Nye ejendomsvurderinger på vej

Vurderingsstyrelsen er på vej med nye ejendomsvurderinger. Hvis din bolig har været overvurderet, får du penge tilbage.

Den offentlige ejendomsvurdering blev tidligere lavet af Skat udfra forskellige parametre. Der har i medierne været talrige sager hvor boliger blev stærkt overvurderet i forhold til markedsværdien. Jeg har selv erfaring med et tilfælde, hvor en bolig med en markedsværdi på 175.000 kroner blev vurderet af Skat til 1 million kroner.

Det er lidt skræmmende at Skat har fejlvurderet ejendomsvurderingerne så meget – i dette tilfælde en faktor fem. Prøv at tænk hvor mange boligejere der har betalt forkert ejendomsværdiskat på baggrund af dette?

I 2013 blev systemt for ejendomsvurderinger suspenderet, netop på grund af de fejlagtige vurderinger. Siden har et nyt system været på vej, og mens vi venter på det baseres vurderingerne fortsat på de tidligere vurderinger. Det er nu Vurderingsstyrelsen der er ansvarlig for området, og de melder at de i slutningen af 2020 forventer nye vurderinger.

Der skulle være tale om mere præcise vurderinger, og hvis det viser sig at ejendomsværdien har været overvurderet i perioden 2011-2020, så får boligejeren penge tilbage.

Jeg er spændt på at se de nye ejendomsvurderinger, og om de er mere præcise end det tidligere. Derfor vil jeg følge den nye vurdering på det konkrete eksempel jeg selv har kendskab til, og hvor to uafhængige ejendomsmæglere har vurderet værdien til omkring 175.000 kroner.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x