NemID virker ikke efter opdatering til Windows 10

Mange har benyttet sig af Microsofts tilbud om gratis opdatering af Windows 7 eller Windows 8 til Windows 10. Men et af de problemer der dukker op nu, er at nogle ikke kan få deres NemID til at virke efter opdateringen. ErhvervsNemID der anvendes af virksomheder anvender nemlig Java på nogle sider når de skal logge ind.
Her får du forklaringen på hvorfor Windows 10 som udgangspunkt IKKE understøtter Java og dermed NemID på nogle sider – og hvad du skal gøre ved det.

Windows 10 indeholder ny browser

En af nyhederne i Windows 10 er at Internet Explorer – standardbrowseren i Windows 7 og 8 – er erstattet af en ny browser. Den hedder Microsoft Edge.
Edge
Microsoft Edge er spritny – men desværre understøtter den ikke særlig plugins endnu. Det betyder at man kan ikke anvende Java i Microsoft Edge – og det er grunden til at NemID på sider der køres via Java ikke virker i Microsoft Edge.
Det er ikke alle der lægger mærke til denne nye browser i Windows 10. Det skyldes at ikonet stadig er det velkendte blå “e” – som folk forbinder med Internet Explorer.
Det er altså ikke Windows 10 der ikke understøtter Java – men Microsoft Edge. Og Microsoft Edge skal nok snart komme til at understøtte Java.
Typisk vil der komme en fejlmeddelelse der siger “Du skal acceptere at afvikle det signerede Java-program for at kunne indlæse din signatur. Luk din browser og prøv igen”.
NETS

Sådan løser du problemet

Så du kan ikke på nuværende tidspunkt anvende Microsoft Edge med Java. Så må du jo bare finde en anden browser der understøtter Java. Google Chrome understøtter desværre heller ikke længere Java. Men det gør Firefox.
Så download Firefox og installer java til Firefox. Så kører dit NemID igen.
Et andet alternativ er at åbne i Internet Explorer i stedet for i Edge. Dette kan man, fordi Internet Explorer stadig er installeret på Windows 10. Du åbner samme side i Internet Explorer ved at trykke på menuknappen i Edge og vælge “Open with Internet Explorer”.
IE
Man kan faktisk også starte Internet Explorer fra startmenuen.
Har du flere tips eller problemer er du velkommen til at lægge en kommentar.

0 0 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
7 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Jørgen
Jørgen
4 år siden

Jeg fulgte din anvisning, men punktet”open With internet Explorer” var grå og kunne ikke aktiveres…

Lars Anton
Lars Anton
4 år siden

Firefox er heller ikke en optimal løsning. – Jeg har en 64 bits version af Windows 10, og bruger (på grund af andre programmer) derfor også 64 bits Java-versionen. – Men med den og Firefox kan man ikke installere en nøgle til NemId. – Man er nødt til at installere Firefox, derefter Java i 32 bits-udgaven (standarden), derefter NemId, derefter afinsallere Java og geninstallere den i 64 bits udgaven. Bøvlet? – Ja enormt. – Og helt uacceptabelt fra både Microsoft og Nets. – At Windows 10 også giver mange andre problemer til erhvervsmæssigt brug hjælper ikke på det. Bruger man… Læs mere »

Henry Sørensen
Henry Sørensen
4 år siden

Gå ind i Standardprogrammer og marker Internet explorer 11 som standard program, så er Java OK – vil du bruge Microsoft Edge til noget andet, kan man jo bare åbne programmet.

Erling
Erling
3 år siden

Siden den sidste windows 10 opdatering virker NemID ikke. Login vinduet kommer og forsvinder i et flash uafhængigt af hvilken browser jeg bruger.

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x