MX Linux – Den mest populære Linuxdistribution

Lige nu er det MX Linux der er den mest populære linuxdistribution lige nu, og har været det gennem flere år. Vi ser på hvorfor.

Hvis man har tjekket Distrowatch ud de seneste år vil man se at den linuxdistribution der hedder MX Linux de seneste år har ligget i toppen. Meget tyder altså på at MX Linux aktuelt er den mest populære Linuxdistribution. Vi skal i denne artikel kigge nærmere på de fordele der er ved MX Linux.

MX Linux stammer tilbage fra 2014, og er derfor en relativ ny linuxdistribution. Det var en linuxdistribution som især kombinerer antiX og MEPIS, som især har fokuseret på at virke på gamle computere. Det kan man også se i navnet, fordi M kommer fra navnet MEPIS og X kommer fra navnet antiX. Udover at MX Linux kombinerer MEPIS og antiX er den baseret på Debian, en af de mest stabile linuxdistributioner som mange andre distributioner også er bygget på.

MX Linux fås med mange forskellige desktopmiljøer, men deres primære desktopmiljø er Xfce. Skulle du foretrække KDE eller Fluxbox i stedet er det dog også muligt at downloade dem.

Alle disse ting fås også ved mange andre linuxdistributioner, men hvad gør så MX Linux så populær?

En af de bedste ting ved MX Linux er at den ikke bruger særlig mange ressourcer og derfor kan installeres på en gammel computer du har stående. Du vil ikke opleve at den fryser og understøttelsen af hardware er rigtig god. Det kræver ikke at du er programmør at bruge MX Linux, og derfor kan det også være et godt valg for dig der skal begynde med Linux.

Ligesom ved Debian bruger MX Linux apt pakkemanager til at installere software. Synaptic er også installeret, så du kan installere software grafisk som du kender for andre linuxdistributioner. Udover det har MX Linux også sin egen grafiske pakkemanager, som du kan vælge at bruge.

Grundlæggende set er MX Linux en fordel for dig der er nybegynder og har en gammel computer stående du gerne vil redde fra at blive smidt ud. Så synes jeg du skal give MX Linux en chance, og det gør du ved at downloade den her.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x