Moms ved køb af domæner fra Namecheap

Namecheap er et rigtigt billigt sted at købe domæner, hvis du har en virksomhed, hvor dette er nødvendigt. Her kan du se hvordan du håndterer momsen.

Mange virksomheder handler ofte domæner – både danske og internationale domæner. Det kan f.eks. være webdesignere eller affiliate marketers. Et billigt sted er Namecheap, der nok er et af verdens billigste steder at handle domæner. Faktisk har de lige nu et tilbud, hvor du kan købe f.eks. .XYZ domæner for kun 0,88$ (6 kr.) for det første domæne.

Men hvordan håndterer man egentlig momsen, når man gennem sin virksomhed køber et international domæne fra en udbyder fra USA, som f.eks. Namecheap? Dette vil jeg kort forklare her.

Du skal naturligvis kun tænke på moms, hvis din virksomhed er momsregistreret. Har du et PMV, uregistreret virksomhed eller en enkeltmandsvirksomhed, der ikke er momsregistreret, skal du derfor ikke tænke på momsen. Derfor er denne artikel kun relevant for dig der køber internationale domæner gennem din momsregistrerede virksomhed.

Namecheap sender faktura uden moms

Namecheap sender altid en faktura uden angivelse af moms til dig. Når du køber et domæne gennem Namecheap, er det det samme som at købe en ydelse fra et 3. land (USA). Du skal IKKE være importregistreret for at kunne købe en ydelse fra et 3. land.

Da det er en elektronisk ydelse fra et 3. land, er det efter reglerne om omvendt betalingspligt.Det vil sige du modtager en faktura uden moms, men hvor du selv beregner momsen (25%) af fakturabeløbet. Den moms du selv beregner taster du ind i rubrikken “Moms af ydelseskøb i udlandet med omvendt betalingspligt”. Har du derimod også fradrag for købet, trækker du samme beløb fra i rubrikken “Købsmoms (indgående moms))”. Alt dette gør du på din normale moms angivelse.

Jeg håber dette gav et overblik over hvordan du håndterer momsen på Namecheap. Har du nogle spørgsmål er du velkommen til at skrive dem i kommentarerne.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x