macOS High Sierra – Ny version af Apple's styresystem til Mac

Nu kommer der en ny version af Apple’s styresystem til Mac, der kaldes MacOS (tidligere OS x). Den byder blandt andet på et nyt filsystem og grafiske forbedringer.

Næste version af MacOS har fået navnet macOS High Sierra. Et af de større nyheder er at der er kommet et nyt filsystem, der har fået navnet Apple File System (APFS). Dette skal erstatte filsystemet HFS+ der har været anvendt til MacOS i mange år. APFS blev allerede introduceret til iPhone’s styresystem iOS fra version 10.3, men nu introduceres filsystemet altså også til Mac.
APFS har en avanceret 64-bit arkitektur i filsystemet, og er designet på en måde, der gør det hurtigere at udføre forskellige opgaver i filsystemet. For eksempel vil det være væsentlig hurtigere på Mac OS High Sierra at kopiere filer fra en lokation til en anden. En anden forbedring er at der er indbygget kryptering i filsystemet, bedre backup muligheder og beskyttelse mod at systemet crasher.
Filsystemet APFS virker med SSD harddiske, og når du opgraderer til High Sierra vil SSD diske automatisk få konverteret filsystemet fra HFS+ til APFS. APFS virker ikke med Fusion drev eller klassiske harddiske, så her vil filsystemet fortsat være HFS+.
Hvis du bruger din Mac til at spille spil på, så klager brugerne af High Sierra om at ikke alle spil kører så godt med APFS. Dette inkluderer blandt andet spil som Cities: Skylines, Civilization V, Counterstrike: Global Offensive, Half-life 2 og Team Fortress 2.

Fotos er blevet bedre

Fotos der er den app der håndterer billeder, er også blevet forbedret i denne version. Blandt andet fungerer synkronisering mellem enheder bedre, og persongenkendelse er også blevet forbedret.
Der er også kommet nye avancerede redigeringsfunktioner. Det er blandt andet nogle værktøjer til at justere kontrast og farver og en række filtre til hurtigt at optimere billederne.

Hurtigere og smartere Safari browser

Browseren Safari er også blevet væsentlig hurtigere i denne version. Faktisk kører den Javascript 70% hurtigere end Google Chrome, der er verdens mest udbredte browser. På nuværende tidspunkt udnævnes Safari som den hurtigste Mac browser på markedet.
En ny smart feature hedder Autoplay blocking. Den sætter en stopper for alle de videoer på mange hjemmesider, som automatisk begynder at spille, selvom du ikke har trykket play. Dette detekterer Safari, og så trykker den automatisk på pause knappen, så du selv skal trykke play.
Endelig vil Safari også beskytte dit privatliv mere. Safari bruger machine learning til at identifcere nogle af de programmer som indsamler oplysninger om din online adfærd, og så forhindrer den dem i at sende oplysninger om dig videre.
Den nye MacOS version byder også på andre nyheder, som en mere naturlig stemme for Siri, mulighed for at tage live billeder under Facetime og forbedringer i mail app’en.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x