Hvad koster det at have en hjemmeside eller blog?

Mange vil gerne have deres egen hjemmeside eller blog, men er i tvivl om hvad det koster. Her får du at vide hvad det koster.For at have en hjemmeside skal man bruge to ting:

  • Et domæne
  • Et webhotel

Begge ting kan du f.eks. købe hos Unoeuro, som er det webhotelfirma jeg vil anbefale de fleste at bruge, når de skal have en blog eller en hjemmeside. Det er nemlig både billigt og nemt at finde ud af, og så har de en rigtig god support.
Et domæne er det navn som din hjemmeside skal have, f.eks. www.klarasblog.dk. Hvis du køber domænet sammen med et webhotel hos Unoeuro, får du altså domænet som du både kan bruge til din hjemmeside, men sådan set også til at få en e-mailadresse lignende klara@klarasblog.dk.
Webhotellet er der hvor filerne til din hjemmeside skal være, dvs. det er her selve hjemmesiden ligger. Så domænet peger egentlig bare hen på hjemmesiden, og viser hvad du har liggende på webhotellet.

Hvad koster et domæne?

Et domænes pris afhænger selvfølgelig af hvilken domæneendelse der er tale om. Domæneendelsen er det domænet slutter med, dvs. i dette eksempel .DK. Men der findes mange andre domæneendelser, som f.eks. .COM, .EU, .BLOG, .MOM, .DAD, .INFO osv. Altsammen nogle du kan købe hos Unoeuro.
Et DK-domæne er det mest almindelige og nok også en af de billigste du kan købe. Det koster 45 kroner at købe, og så skal det ellers fornys hvert år hvilket også koster 45 kroner.

Hvad koster et webhotel?

Et webhotel hos Unoeuro koster ca. 112 kroner for et år. Du skal betale et oprettelsesgebyr på 112 kroner, og så de første 12 måneders webhotel der også koster 112 kroner. Herudover skal du så forny webhotellet hvert år hvilket koster 112 kroner.
Hvis du bestiller et webhotel hos Unoeuro, kan du indtaste rabatkoden T9YPAC når du bestiller. Så får du gratis 3 måneders ekstra webhotel med i købet.

Hvad koster det samlet hvert år at have en hjemmeside?

Samlet set skal du altså det første år betale 112 + 112 + 45 kroner for et webhotel og et domæne hos Unoeuro. Det koster altså det første år 269 kroner.
De efterfølgende år skal du kun betale 112 + 45 kroner for webhotellet og domænet, dvs. 157 kroner.
157 kroner må siges at være billigt for at have en hjemmeside, og selv kunne vælge alle de e-mailadresser som du har brug for. Så hvis du overvejer en blog hvor du får en gratis adresse ala klarasblog.blogger.dk, så overvej om det ikke er bedre at købe dit eget webhotel og domæne. Det bliver mere professionelt, samtidig mere personligt og det koster ikke særlig meget.
Du finder en guide til hvordan du køber et webhotel + domæne og installerer WordPress hos Unoeuro her. Når du har gjort det er du klar til at begynde at blogge. Husk at anvende rabatkoden T9YPAC og få 3 måneders gratis webhotel oveni.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x