Sådan får du dit eget personlige domæne som e-mail

I denne guide kan du læse hvordan du køber dit eget domæne, og får dit egen helt personlige maildomæne. 
Ved at købe dit eget domæne, har du muligheden for at få en helt personlig mail. Du skal derfor ikke bare nøjes med en mail der hedder hanslauritsen33@gmail.com, men kan i stedet måske få en mail der hedder hans@lauritsen.dk.
Fordelen er at din mailadresse på samme tid både er mere personlig og professionel, og samtidig sikrer du dig at den mailudbyder du bruger i dag ikke bare lukker og slukker så du mister din mailadresse.
For at kunne få et maildomæne skal du have to ting. Du skal for det første have selve domænet købt og så skal du købe et webhotel hvor alle dine mails kan blive gemt. Samtidig kan du også altid lave en hjemmeside på domænet – eller du kan lade være, hvis du ikke har lyst til det.
Jeg anbefaler dig at købe et webhotel hos Unoeuro. Det gør jeg fordi de både er billige, men samtidig har de også et godt spambekæmpelsessystem på deres e-mails. Et webhotel hos Unoeuro koster 112 kroner at oprette og så 112 kroner pr. år for at have.
Når du kommer ind til Unoeuro’s hjemmeside, skal du i søgefeltet skrive det domæne du ønsker. Det kan f.eks. være et DK-domæne der koster 45 kroner at have pr. år – eller et af de mange nye domænetyper. Til e-mails synes jeg specielt at domænerne .EMAIL eller .ME er ret gode. De koster henholdsvis omkring 185 kroner og 150 kroner pr. år at have.
Samlet set vil det altså koste 112 kroner for oprettelse + 112 kroner for det første års webhotel og 45 kroner for det første års DK-domæne, dvs. 269 kroner for det første år at have dit eget maildomæne. Herefter koster det kun 157 kroner pr. år, hvilket jo ikke er særlig meget.
Hvis du har brug for mere hjælp til at købe dit webhotel hos Unoeuro, kan du evt. kigge i denne guide.
Efter du har købt dit webhotel og aktiveret domænet, trykker du ude i menuen til venstre “E-mail”. Så skal du igang med at oprette din første e-mailadresse. Du trykker blot på den gule knap “Opret e-mailkonto”.
Så indtaster du hvad der skal stå foran @ på din e-mailadresse og passwordet to gange og trykker på “Opret e-mailkonto”. Så er e-mailen oprettet og klar til brug. Du kan nu installere e-mailadressen i dit mailprogram eller på din mobiltelefon, hvilket du gør udfra de oplysninger der står i velkomstmailen fra Unoeuro. Har du nogle spørgsmål til dette, skriver du bare en kommentar.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

2 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Lars siger:

Kan man på Unoeuro. oprette flere mail-adresser med egen indbakke? F.eks. til husstandens medlemmer?

Hej Lars!
Ja, det kan du sagtens. Hvis du logger ind på Unoeuros kontrolpanel går du ind under e-mails og her kan du oprette alle de e-mailadresser du har lyst til.
Mvh Andreas

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x