Importer dine tweets til WordPress og få dem på Fediverset

I denne artikel vil jeg vise hvordan du hurtigt laver en WordPress side, hvor du kan importere dine tweets og herefter få dem på Fediverset.

Jeg har før vist hvordan du kan arkivere dine tweets på en WordPress side ved hjælp af et 7 år gammelt tema og plugin. Desværre er hverken temaet eller pluginet helt uptodate, og derfor har jeg her forsøgt at præsentere en alternativ mulighed for at lave et Twitter arkiv i WordPress. Nedenunder kan du se resultatet som det ser ud hos mig – du kan også se selve siden her.

Du skal bruge følgende for at kunne lave dette:

  • En WordPress side med temaet Twenty-twenty-three installeret (er standard i dag)
  • Pluginet DsgnWrks Twitter Importer
  • Pluginet ActivityPub, IndieWeb, Semantic-Linkbacks og Webmention
  • Pluginet WP User Profile Avatar

Temaet Twenty-twenty-three er det nyeste standardtema i WordPress, så hvis du installerer en hel frisk WordPress installation, er det allerede inkluderet. Det er et tema der er designet fuldstændig til den nye måde man designer WordPress sider på, hvor du kan redigere stort set alt i temaet.

Importer dine tweets

Det første du nok skal gøre er at importere dine tweets. Desværre er der begrænsninger på hvor mange af dine gamle tweets du kan få ind i WordPress, da der ikke findes nogle plugins der kan importere alle dine gamle tweets. DsgnWrks Twitter Importer, som er det plugin vi vil bruge her, importerer kun de 200 seneste tweets. Men evt. kan du installere det plugin jeg tidligere har fortalt om som hedder OZH Tweet Archiver. Det er godt nok et gammelt plugin, men det virkede udemærket. Desværre kunne det kun importere tweets fra ca. det seneste 1,5 år, så her får du heller ikke alle tweets. Jeg vil dog anbefale at når du har importeret gamle tweets, at så går du over til DsgnWrks Twitter Importer i stedet, da det bliver oftere opdateret. Det nemme ved den er også at du slipper for at oprette en udviklerkonto hos Twitter, for at få den til at virke.

DsgnWrks Twitter Importer virker meget nemt, fordi du skal bare indtaste dit Twitter brugernavn og så trykke på Gem. Herefter kommer der en ny side med indstillinger for importen.

Ved denne indstillingsside skal der være kryds i “Auto-import future tweets” for at pluginet fremover importerer alle de tweets du laver. Det vil den gøre én gang i timen:

Ellers har jeg indtastet følgende indstillinger. Jeg har oprettet en kategori der hedder Tweets.

Nu skulle det gerne virke sådan, at hvis du laver et nyt tweet, så vil det automatisk blive importeret over i din WordPress side. Du kan klikke på knappen “Importer” i bunden hvis du manuelt vil importere gamle tweets. Som tidligere nævnt medtager den dog kun de seneste 200 tweets.

Tilpas temaet

Nu skal du tilpasse temaet, så det bliver mere kompakt og mikroblog agtigt. Det gør du ved at stå på forsiden og trykke på “Rediger websted” i toppen. Allerede nu får du mulighed for at redigere forsiden. Nedenunder kan du se hvordan Twenty-twenty-three ser ud. Jeg startede med at fjerne overskriften der begynder med “Mindblown”. Man fjerner et element ved at markere det og trykke på delete. Det samme gjorde jeg med alt unødvendigt mellemrum jeg kunne finde.

Overskriften ændrede jeg i størrelse og font, så det blev større og skrevet med fed. Til højre indsatte jeg en menu, hvor der er links til nogle af de forskellige mikroblogs jeg har. Jeg fjernede også titlerne for indlæggene, så man kun kan se datoen og indholdet (ligesom man kan med tweets), og så satte jeg datoen i toppen. I bunden skrev jeg en copyright-linje. Til slut gemte jeg skabelonen.

Så kan du oppe i toppen hvor der står “Forside” trykke og vælge “Gennemse alle skabeloner”. Her vælger du så Single, som er den skabelon der bruges til når selve tweetet skal vises. Den ændrer du så på samme måde som forsiden, så det hele står mere kompakt.

Få dine tweets på Fediverset

Nu hvor du har importeret dine tweets og fået dem til at se pæne og kompakte ud på siden, skal vi have sendt dem ud i Fediverset. Det er her jeg bruger de plugins der hedder ActivityPub, IndieWeb, Semantic-Linkbacks og Webmention. Så går jeg ind til indstillingerne for ActivityPub, og ændrer hvordan indlæggene skal vises i Fediverset. Jeg har fjernet tags, fordi de er i forvejen med i tweets. Og så har jeg fået det hele til at stå mere kompakt. Husk at sætte kryds i Custom, for at den benytter den skabelon du selv har lavet.

Under indstillingerne for Webmention, har jeg fjernet krydset fra “Show a Webmention form at the comment section, to allow anyone to notify you of a mention.”, fordi den viser en infoboks ved kommentarerne som jeg ikke ønsker.

Hvis du installerer det plugin der hedder WP User Profile Avatar kan du manuelt uploade en avatar for din brugerprofil. Du kan selvfølgelig også bruge Gravatar, men pointen er at det kan være en god ide at have en avatar, fordi det er den der vises i Fediverset. Du bør også skrive en beskrivelse af dig selv på brugersiden.

Nu vises profilen i Fediverset, hvis man fx. i Mastodon søger efter @brugernavn@url. Det ser således ud hos mig.

Folk har mulighed for at følge min side i Fediverset, at like, at booste og kommentere. Når de kommenterer importeres denne kommentar automatisk ind i WordPress så jeg ved den er der, og så jeg kan vise den også på min side.

Dette er et eksempel på hvordan du kan lave en WordPress side om til et Twitter-arkiv, hvor dine tweets automatisk importeres og efterfølgende vises i Fediverset. Hvis du har nogle spørgsmål er du meget velkommen til at skrive en kommentar.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x