Hvornår får jeg udbetaling fra AdSense?

Hvornår får jeg udbetaling fra AdSense? Dette spørgsmål hører jeg ofte. Måske fordi personerne er utålmodige eller måske fordi processen godt kan være langvarig. Og hvis det er første gang man får en udbetaling fra AdSense kan det godt være lidt forvirrende. I denne artikel vil jeg kort gennemgå de grænser der findes og hvordan udbetalingen foregår.
Når man starter med AdSense og begynder at tjene penge, er den første grænse man møder 60 kr. Dette er grænsen hvor man nu har tjent så mange penge, så godkendelsesprocessen kan begynde og man kan få gjort klar til at få sin første udbetaling. Google vil først gennemtjekke de sites hvor du har AdSense kørende på, for at tjekke om de overholder deres programpolitikker. Dette sker for at undgå at nogen snyder med AdSense, så Google kan garantere overfor deres kunder at de får deres produkt for pengene.
Når Google har godkendt sitet skal din adresse godkendes. Derfor sender Google en pinkode med posten til dig. Dette kan godt tage en del tid. Når du modtager denne, skal du ind i AdSense og indtaste koden for at verificere at du faktisk bor på denne adresse. Dette skyldes især at Google jo også kan udbetale pengene på check, så derfor skal de være sikker på hvor de skal sende checken hen.
Bagefter skal du vælge hvordan du vil modtage din betaling, hvilket ofte er ved bankoverførsel til en bankkonto. Du indtaster derfor dit kontonr. i AdSense. Så skal denne også verificeres og dette sker ved at Google overfører et meget lille beløb (omkring 50 øre) til din konto. Når du modtager dem skal du gå ind i AdSense og indtaste beløbet.
Når alt dette er gjort er du klar til at få udbetalt dine penge – når du når til udbetalingsgrænsen. Udbetalingsgrænsen ligger nemlig på 600 kroner. Det betyder at har du totalt set tjent under 600 kr. får du ikke din penge. Google udbetaler kun dine penge når du har en saldo på mere end 600 kr. Dette er iøvrigt normal praksis på stort set alle firmaer der udbyder reklamer, selvom den for nogle kan synes noget højt.
I slutningen af hver måned overføres månedens indtjening til din saldo. Det betyder hvis du i september har tjent 150 kr. og du havde 500 kr. stående på din saldo, vil du i starten af oktober kunne se at din saldo når 650 kr. – altså over denne udbetalingsgrænse.
Så går udbetalingen igang. Igen laver Google et sikkerhedstjek for at se om du overholder deres programpolitikker. Dette sker oftest i løbet af den første uge i den efterfølgende måned, dvs. i dette eksempel i den første uge i oktober.
Hvis du bliver godkendt og du har indtastet alle nødvendige oplysninger, udbetaler AdSense dine penge imellem dem 21. og den 26. i efterfølgende måned. Dvs. i ovenstående eksempel vil det være imellem den 21. og 26. oktober. Selve overførslen vil tage mellem 3 og 10 dage.
For at opsummere. De penge du har tjent i september bliver altså udbetalt mellem 21. og 26. oktober og du vil have pengene senest den 5. november.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

3 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
MG siger:

Hej Anders,….
Hvordan er det med at betale skat ? skal man det
og hvordan overfører pengene til ens konto, bliver det overført automatisk til ens konto ?

Hej MG!
Ja, du skal betale Skat fra den 1. krone du tjener. Vær også opmærksom på momsreglerne, som du kan læse mere om her.
Når du har tjent ca. 60 kroner bliver du bedt om at indtaste og verificere dit kontonr.
Når du er kommet over udbetalingsgrænsen, som er 600 kroner, så bliver det udbetalt til det kontonr. som du har indtastet på din profil. Det bliver automatisk overført til din konto hver måned, hvis du har en saldo på over udbetalingsgrænsen på 600 kroner. Dette sker ca. den 23. i hver måned.
Mvh. Andreas

Torben Nielsen siger:

Hej
Håber du kan hjælpe os. Vores datter har ca 2700kr stående på en konto ved Google. De skriver at “Dine betalinger tilbageholdes i øjeblikket. Der kræves handling for at frigive betaling”. Ved du hvad vi skal gøre for at få overført pengene til hendes bankkonto?
Med venlig hilsen
Torben

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x