Hvem kan få 24 måneders slutlån?

Slutlån er normalt noget du først kan få de sidste 12 måneder af dit studie, hvis du ikke har flere SU-klip. Men nogle kan faktisk få det i 24 måneder. Se hvem det er her.

Hvis du ikke har flere SU-klip tilbage, men stadig ikke er færdig med dit studie, så kan slutlån være løsningen. Bemærk at dette hurtig bliver en dyr løsning, fordi der er tale om rene lån! Men det kan jo alligevel være nødvendigt og der er tale om noget billigere lån end mange andre lån.

Normalt kan man kun få 12 måneders slutlån de seneste 12 måneder af dit studie – og kun hvis du ikke har flere SU-klip tilbage. Men nogle kan faktisk få 24 måneders slutlån, og lad os lige se hvem det er.

På SU-styrelsens hjemmeside fremgår der:

Har du kun ret til SU til uddannelsens normerede tid, kan du vælge at tage slutlån i de sidste 24 måneder af uddannelsen.  
Dit uddannelsessted skal kunne bekræfte, at du kan gøre din uddannelse færdig inden for 24 måneder.

SU-styrelsen

Der fremgår altså her, at det er kun studerende der har fået SU-klip til den normerede tid, der kan få 12 måneders ekstra slutlån. Det er altså for at kompensere for de manglende 12 SU-klip, at man kan få 12 ekstra slutlånsklip.

Men hvem er så det? Ja, så skal vi kigge i SU-loven. Her fremgår der nemlig af § 21, at det er dem der har fået udvidet støttetid som ikke kan få 24 måneders slutlån.

§ 21. Slutlån kan i alt gives i 24 måneder (slutlånstiden) inden for de sidste 24 måneder af en uddannelse. Slutlån gives dog i højst 12 måneder inden for de sidste 12 måneder af uddannelsen til uddannelsessøgende med udvidet støttetid efter § 17, stk. 2.

SU-loven

Det er jo egentlig det samme som der også stod på SU-styrelsens hjemmeside, hvor der fremgik at det var dem med 12 måneders SU-klip ud over den normerede tid, der ikke kunne få 24 måneders slutlån. Der henvises her til, at dem med udvidet støttetid fremgår af § 17 stk. 2, hvor der står:

Stk. 2. Uddannelsessøgende, der senest 2 år efter afslutningen af den adgangsgivende uddannelse optages på en uddannelse, der gives støtte til inden for klippekortet, gives en støttetid, der svarer til den normerede studietid med et tillæg på 12 klip. Denne udvidede støttetid gives også til efterfølgende uddannelser, der gives støtte til inden for klippekortet.

SU-loven

Her står altså, at dem der fik 12 måneders ekstra SU-klip og dermed ikke 12 måneders ekstra slutlån, er dem som har startet uddannelse inden for 2 år efter den adgangsgivende eksamen. Dvs. dem der har startet 2 år siden de afsluttede gymnasiet, eller en tilsvarende adgangsgivende eksamen.

0 0 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x