Hvad er GPT?

Her kan du læse lidt om hvad GPT er for noget.

GPT (Generative Pre-trained Transformer) er en type kunstig intelligens (AI) teknologi, der bruges til naturlig sprogbehandling (NLP) opgaver. GPT-modeller er transformerbaserede modeller, der er trænet på store mængder tekstdata ved hjælp af deep learning teknikker.

GPT-modeller kan generere naturligt lydende menneskelignende tekst og udføre en bred vifte af NLP-opgaver, såsom maskinoversættelse, tekstgenerering, tekstklassifikation og sprogmodellering. GPT-modeller har vist sig at være særligt effektive til at generere tekst i en stil, der er sammenlignelig med menneskeskrevne tekster og til at udføre en række sproglige opgaver med høj præcision.

GPT-modeller er udviklet af OpenAI, som er en non-profit AI forskningsorganisation, der arbejder på at fremme og udvikle AI-teknologier på en måde, der er sikker og gavnlig for menneskeheden.

GPT 3.5 vs 4.0

Der er lige nu to forskellige versioner af GPT offentliggjort. GPT 3.5 er den version som ChatGPT kører med. GPT 4.0 er den version ChatGPT+ og Bing Chat kører med.

Så skulle man tro Bing Chat var den bedste, og det er den nok også til nogle ting. Men de har faktisk begge deres styrker og svagheder, og til nogle opgaver er det ChatGPT der klarer sig bedst og til andre er det Bing Chat.

En af de vigtigste forskelle mellem GPT-3.5 og GPT-4 er, at mens GPT-3.5 er en tekst-til-tekst-model, er GPT-4 mere af en data-til-tekst-model. GPT 3.5 kan kun modtage tekstinput, mens 4.0 også kan modtage visuelle input og bearbejde dem.

En anden forskel er at version 4.0 er mere kreativ, kan modtage mere komplekse inputs og så har den i højere grad nogle filtre der gør at den ikke svarer ting der er voldelige, seksuelt krænkende eller lign.

Samlet set er der ingen tvivl om at version 4.0 er den bedste. Fordi den har kunnet vise sig både at bestå eksamen i jura og medicin med topkarakter.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x