Google Nest WiFi – Udvid netværket og Smart højtaler i ét

Google har lanceret endnu en smartenhed, der hedder Google Nest WiFi. Enheden kombinerer en Google Home højtaler med en router, som du kan udvide dit netværk med.

Endnu en genial smartenhed er kommet ud på markedet fra Google. Denne gang i serien Google Nest, som er deres smartserie afledt af Nest, som de overtog for nogle år siden.

Den nye enhed hedder Google Nest WiFi og den vil komme til at koste omkring 1000 danske kroner. Såvidt jeg har set, er den vist endnu ikke kommet i de danske butikker, men det kan ikke vare længe.

Google Nest Wifi kombinerer en Google Home højtaler med en router. Google Home højtaleren kender du måske? Det er jo en smarthøjtaler som du kan styre med stemmen ved hjælp af Google Assistenten, som du også kan installere på din mobiltelefon. Du kan for eksempel sige “Hey Google, læs lige min kalender op”, og så får du oplæst de kommende begivenheder.

Man skelner mellem en router device, der er en helt almindelig router, og så point device der er access points der kan udvide signalet. Når du har disse højtalere stående rundt omkring i hjemmet, vil du altså have et godt WiFi netværk over det hele. WiFi netværket har samme navn over det hele, så du vil ikke kunne mærke at for eksempel din mobiltelefon forbinder til den ene enhed eller den anden.

Du skal købe Google Nest WiFi, hvis du vil have et WiFi netværk og smarthøjtaler i ét. Det tænker jeg der er alt mulig god grund til at gøre. Den er endnu ikke i Danmark, men det kan ikke vare længe før den ankommer på det danske marked.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

1 Comment
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
kim siger:

hvad bygger du på at de snart kommer? Når jeg spørger de online butikker som potentielt vil sælge dem, er svaret at de ikke ved om de får dem og hvonrår de får dem. Andre siger de først kommer i første kvartal 202.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x