Google Home: Send besked til kun én højtaler

Nu åbner Google op for at du kan sende en besked (broadcaste) til kun én Google Home højtaler og ikke dem alle i hele huset.

For nylig kom rutiner endelig til Danmark, og udvidede så mulighederne med smarthøjtalerne fra Google – Google Home. Med rutiner kan man nemlig samle flere opgaver under én kommando, så man kan bede Google Home om at gøre flere ting når du for eksempel siger “Godmorgen”.

En anden smart funktion ved Google Home er at du kan sende en besked ud til højtalerne i hjemmet. Det er den funktion der også hedder “Broadcast” eller på dansk “Fortæl alle”. For eksempel kan du sige “Fortæl alle at vi skal spise”, og så kommer beskeden ud i samtlige Google Home højtalere i hele huset.

Men hvad gør du så hvis du kun ønsker at sende en besked til en bestemt Google Home højtaler i huset?

Det har hidtil ikke været muligt. Hvis du ville bruge broadcast, så skal beskeden ud i alle højtalere. Men det har Google tænkt sig at lave om på nu.

I et blogindlæg fortæller Google, at de vil implementere noget der hedder “targeted broadcast messages” eller målrettede beskeder. Her vil du kunne sige “Fortæl til børnene” og så kun sende en besked ud i højtaleren på børneværelset.

Du vil også kunne oprette såkaldte “Family bells” der er påmindelser på bestemte højtalere på bestemte tidspunkter hver dag. For eksempel vil du kunne bede Google om at minde dig om, hvornår det er tid til du tager på arbejde eller børnene hvornår de skal gå afsted i skole.

I starten ruller funktionen kun ud i USA, Storbritannien, Canada, Australien og Indien. Vi ved endnu ikke hvornår funktionen kommer til Danmark, men desværre kan der formentlig gå et stykke tid. I hvert fald gik der mindst 1,5 år før rutiner kom til Danmark.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x