Ulovligt gebyr på Apple Pay og Google Pay

Pas på når du betaler med Apple Pay eller Google Pay i en butik. Ellers risikerer du at de opkræver et ulovligt gebyr.

Flere butikker har opkrævet et ulovligt gebyr, når kunder har betalt med Apple Pay eller Google Pay i en dansk butik. Det har Ekstrabladet afsløret.

Mange danskere har det seneste år taget især Apple Pay i brug, efter mange danske banker er begyndt at understøtte betalingstjenesten. Google Pay er endnu ikke understøttet i lige så mange danske banker, og derfor er den ikke så udbredt. Men det har gjort det muligt for danskere at betale med betalingstjenesterne i butikker, efter at de har tilmeldt deres Visadankort eller andet betalingskort til tjenesten.

Det smarte ved mobilbetaling er at det er nemt og sikkert, fordi her holder du bare mobiltelefonen på terminalen i stedet for dit betalingskort. Men Ekstrabladet kan altså nu afsløre at der er en udfordring i systemet, så NETS ikke er i stand til at identificere om betalingskortet du betaler med er udstedt i Danmark eller udlandet.

Det er ulovligt at opkræve et gebyr for betalingskort udstedt i et EU-land, men ikke for betalingskort der fx. er udstedt i USA. Så når betalingstjenesterne ikke kan genkende hvor kortet kommer fra, er det i nogle tilfælde sket det at der er opkrævet et gebyr på op til 10 kroner for betalingen. Et gebyr der naturligvis er ulovlig.

Udfordringen kommer fordi betalingskortenes udbydere skal levere lister til NETS med numre der kan sammenkoble kortet med hvor det er udstedt, så man kan undgå at få opkrævet dette gebyr. Men der er en forsinkelse på dette og derfor kan nogle have fået opkrævet et gebyr uretmæssigt.

Hvis du opdager at du er blevet opkrævet et gebyr, så kan du kræve det betalt tilbage når du klager i butikken.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x