Få Let’s encrypt på Unoeuro Webhotel

Del denne artikelShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0

Let’s Encrypt gør det muligt at få et gratis certifikat til din hjemmeside og dermed et gratis SSL certifikat. Det kan du få med et Unoeuro Webhotel.

HTTPS er fremtiden. Det er krypteringen af forbindelsen mellem den besøgende på din hjemmeside og den server hvor din hjemmeside ligger. HTTPS er en ranking faktor hos Google, og derfor kommer du faktisk højere op i Google’s søgeresultater hvis du har HTTPS aktiveret. Denne ranking faktor vil formentlig blive større og større inden for de næste 1-2 år.

Herudover er der også en ny HTTP/2 protokol på vej, som kun virker med kryptering. Du kan altså kun bruge den protokol hvis du har HTTPS. HTTP/2 er en hurtigere protokol, og vil derfor gøre din hjemmeside hurtigere. Når HTTP/2 kommer, vil din hjemmeside altså kun blive hurtigere, hvis du har HTTPS.

Derfor er der ingen vej uden om HTTPS. Har du ikke allerede HTTPS på din hjemmeside, bør du i løbet af 2016 få dette aktiveret.

(Næsten) gratis HTTPS med Let’s Encrypt

HTTPS kræver man har et SSL certifikat – altså et certifikat der står inde for din hjemmesides sikkerhed. Heldigvis findes der et gratis SSL certifikat der hedder Let’s Encrypt, som du kan få tilknyttet din hjemmeside, så du får muligheden for HTTPS. Det kræver blot at dit webhotel understøtter HTTPS med et Let’s Encrypt SSL certifikat.

Hele formålet med Let’s Encrypt er at udbrede HTTPS på hele internettet og det er derfor det er gjort gratis. Og den ambition er der mange IT-giganter, heriblandt Google, der også er enige i.

Unoeuro, der er et af Danmarks billigste, mest stabile og bedste webhoteller, har netop meldt ud af de nu understøtter Let’s Encrypt certifikater. Derfor kan du altså få HTTPS hos Unoeuro, med et gratis Let’s Encrypt webhotel, hvis du har et Unoeuro Webhotel.

Aktiver HTTPS

Det første du skal gøre er at logge ind på dit Unoeuro kontrolpanel. Her skal du så vælge dit webhotel og så vælge “HTTPS beskyttelse” under funktioner.

Unoeuro-HTTPS

Her skal du så bestille HTTPS beskyttelse på dit Unoeuro webhotel. Det er gratis at oprette, men koster 1,25 euro eller knap 10 kroner pr. måned (NYT! Fra januar 2017 har Unoeuro valgt at tilbyde HTTPS-beskyttelse helt gratis).

Unoeuro-HTTPS2

Så betaler du for denne ydelse og kan herefter aktivere Let’s Encrypt SSL certifikatet. Herefter vil du kunne tilgå din hjemmeside med HTTPS. Certifikatet vil automatisk blive fornyet hver 3. måned.

Husk 301 omdirigering

Herefter er det vigtig at få lavet en 301 omdirigering af din hjemmeside i din .HTACCESS fil. Hvis du har valg WWW-versionen som din hovedside, skal du altså lave en:

  • 301 omdirigering af http://domæne.dk til https://www.domæne.dk.
  • 301 omdirigering af http://www.domæne.dk til https://www.domæne.dk.
  • 301 omdirigering af https://domæne.dk til https://www.domæne.dk.

Hvis du ikke gør dette, vil der komme duplicate content og dette vil få din hjemmeside til at falde længere ned af Google’s søgeresultater. Derfor er dette meget vigtig og du bør teste det efter du har sat HTTPS op.

Virker det både på Linux og Windows webhoteller

HTTPS virker hos Unoeuro både på deres Linux og Windows webhoteller, men for tiden virker Let’s encrypt KUN på deres PHP webhoteller. Du er derfor nødt til at vente med at bruge Let’s Encrypt hvis du har et ASP.NET webhotel.

Kan jeg få Let’s Encrypt på Addon-domæner?

Mange bruger Unoeuro som DNS manager, dvs. de har addon-domæner som peger hen på et eksisterende webhotel hos Unoeuro.

Desværre virker hverken HTTPS eller Let’s Encrypt på Unoeuro’s tilknyttede domæner. Det virker dog på subdomæner, tilknyttet det domæne du har beskyttet.

Overordnet set kan du altså med et Unoeuro Webhotel nu få billigt HTTPS på din hjemmeside. Du aktiverer altså bare HTTPS, aktiverer Let’s encrypt certifikat og opsætter 301 omdirigering og så er du klar.

Del denne artikelShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0

5 Comments

  1. Jeppe 30. april 2016 Reply
    • Andreas AndersenAuthor 30. april 2016 Reply
  2. Jakob Hansen 18. juli 2017 Reply
  3. Palle Ryan Nielsen 8. oktober 2017 Reply
  4. Solveig Thimm 8. oktober 2018 Reply

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *