El-afgiften lempes – se hvor lidt det betyder for dig

Politikerne har lempet elafgiften på 4 øre pr. kwh for resten af 2022 og 4,3 øre pr. kwh for 2023.

I fredags præsenterede politikerne en bred aftale der er indgået i Folketinget, som lemper el-afgiften for 4. kvartal af 2022 og hele 2023 midlertidligt. Bag aftalen står regeringen, SF, De Radikale, Enhedslisten samt Venstre og Konservative.

Det er med aftalen vedtaget at el-afgiften sænkes med 4 øre pr. kwh i 4. kvartal i 2022 og 4,3 øre pr. kwh for hele 2023. Herefter stiger el-afgiften igen.

Men hvor meget betyder det egentlig for den enkelte dansker?

Et hus på om til 130 kvadratmeter forbruger ca. 4000 kwh pr. år. Det betyder at en sådan husstand vil spare 172 kroner for hele 2023 med denne lempelse af el-afgiften. Det er jo næsten en latterlig nedsættelse af el-afgiften, og jeg kan ikke se hvordan den skulle få nogen effekt for nogen.

Direktør for Dansk Erhverv Brian Mikkelsen udtalte i den forbindelse “En lempet elafgift betyder, at både forbrugere og virksomheder får et incitament til at skifte til grøn strøm“. Men det tvivler jeg ærlig talt på er tilfældet, fordi hvorfor skulle jeg skifte til en anden energiform fordi den bliver under 200 kroner billigere pr. år.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x