Watts – Hold øje med eludgifterne i en app

App’en Watts er udemærket til at holde øje med dit elforbrug, elpriserne og tjekke dit elselskab efter.

De seneste par måneder har jeg haft den app der hedder Watts installeret på min mobil. Du kan downloade den både til Android og iPhone og den er helt gratis.

Med denne app giver du en fuldmagt til at den kan hente dit faktiske elforbrug, som du så kan følge i app’en. Som noget nyt kan du også oprette en prisaftale hvor du kan angive et spotpristillæg, så du kan se hvad forbruget har kostet og sammenligne det med din elregning.

Når du åbner app’en starter den i et dashboard, hvor du kan se hvor mange kWh du har brugt i et kvartal eller en måned og hvad det har kostet. Du kan også se elprisen lige nu time for time, så du kan se hvornår strømmen er billigst. Du kan også se om du har brugt mere strøm end du budgetterede med.

Nedenunder kan du se både forbrug, pris og eludgifter for hele 1. kvartal. Man kan også se at forbruget har været 15% mere end forventet. Prisen der er angivet er inkl. transport og afgifter.

Længere nede i dashboardet kan du se en oversigt over den seneste uge og hvad elprisen er lige nu.

Du kan også klikke dig nærmere ind på forbruget og i stedet se forbruget for et år, kvartal, måned, dag og timer. Igen er prisen inkl. transport og afgifter.

Først når du klikker dig ind på timer, kan du få delt priserne op i elpris, transport og afgifter. Det er lidt ærgerligt man ikke også kan det fx. for et helt kvartal.

I app’en kan du også holde øje med dit forbrug ved at angive aflæsninger af strøm. For de fleste vil det dog ikke være nødvendigt fordi el i dag er fjernaflæst.

Jeg har i den kommende tid tænkt mig at kontrollere om Vindstød overholder aftalen om at levere strøm til samme pris som den nordiske elbørs, ved hjælp af denne app. Følg med her på bloggen den kommende tid for at se resultatet af dette.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x