Du kan ikke få virus af at læse en mail

I denne artikel vil jeg blot aflive en af de mest udbredte myter inden for antivirus. Du kan IKKE få virus af at læse en mail!
Det er en udbredt misforståelse at man må hellere lade være med at læse mails man ikke kender, i tilfælde af at de indeholder virus. Dette er ikke korrekt, fordi du kan ikke få virus af at læse en mail.
Du får virus hvis du installerer et program eller åbner en vedhæftet fil eller åbner et link. Ikke bare af at læse mailen.
Derfor kan du rolig åbne mailen og kigge den godt efter. Se efter tegn på virus eller spam. Husk derefter på følgende regler:

  • Åbn ikke vedhæftede filer i en mail, hvor du ikke venter en vedhæftet fil.
  • Klik ikke på links i en mail, der ser mystisk ud.
  • Aktiver ikke “Vis billeder i mail” før du er sikker på hvad den indeholder.

Mails bliver som standard ofte vist, så billeder ikke vises. Dette kan du så aktivere. Men dette bør du først gøre, hvis du er sikker på hvad mailen indeholder. Det at du indlæser et billede, gør nemlig at den henter billedet fra en server og dermed fortæller serveren at du har læst mailen. Så billeder er med til at kommunikere til bagmændende at der er bid og de kan sende dig mere spam.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
1 Comment
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Emma
Emma
4 år siden

Jeg fik en mail, troede den var fra SKAT, men da jeg åbnede linket var det noget helt andet.. Genstartede min computer 2 gange, nu er den lukket, kørte virus program igennem, der var ingenting..
Er der nogle der har adgang til min computer nu? Koder, profiler, billeder mm?

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x