DPC_WATCHDOG_VIOLATION bluescreen i Windows 10

Får du fejlen DPC_WATCHDOG_VIOLATION på en bluescreen efter at have opgraderet til Windows 10? Så er der formentlig noget galt med en af dine drivere.
Brugere oplevere af og til problemer med kompatibilitet af drivere, når man opdaterer til et nyere operativsystem. Det samme er sket ved opgraderingen til Windows 10, hvor flere har oplevet at få vist en blå skærm hvor der står DPC_WATCHDOG_VIOLATION:
watchdog
Her står altså “Your PC ran into a problem that it couldn’t handle and now it needs to restart. You can search for the error online DPC_WATCHDOG_VIOLATION. It’ll restart in: 5 seconds”.
Fejlkoden til denne bluescreen er 0x00000133 og årsagen er en ikke-kompatibel driver, ofte den driver der hedder iastor.sys. Løsningen er derfor at ersatte denne med en kompatibel driver, på følgende måde:

  1. Højreklik på Start og vælg “Enhedshåndtering”.
  2. Udvid den gruppe der hedder IDE ATA/ATAPI controllers.
  3. Vælg den der hedder “SATA AHCI” i navnet, f.eks. Standard SATA AHCI Controller.  For at bekræfte at det er den korrekte driver du har valgt, højreklikker du på den og vælger Egenskaber. Så klikker du på Driver fanen og vælger Driver detaljer. Så bekræfter du at der står iastor.sys i listen over drivere og klikker OK.
  4. Driver fanen vælger du Opdater driver.
  5. Så vælger du Gennemse min computer efter driver software.
  6. Vælg Lad mig vælge fra en liste af enhedsdrivere på min computer.
  7. Vælg Standard SATA AHCI Controller.

Klik herefter Næste og så Luk. Og så genstarter du din computer.
Her har jeg altså gennemgået hvordan du opdaterer en driver der er ikke-kompatibelt. Dette kan faktisk være løsningen for mange Windows 10 fejl, som f.eks. også at din computer er blevet langsom efter opdateringen til Windows 10.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x