Download alle dine Instagram billeder – en guide

Har du også mange billeder på Instagram, som du for alt i verden ikke vil miste? Så husk at tage backup af alle de billeder du lægger op på Instagram.
Backup er virkelig vigtigt, og især når det gælder noget så personligt som dine billeder. Dette gælder også for billeder på Instagram, som mange faktisk anvender som deres lager til familiebilleder. I denne artikel vil jeg vise dig de forskellige muligheder for backup der er, når du skal have downloadet alle dine Instagram billeder.
Desværre har Instagram ikke selv en funktion hvor du kan downloade alle dine billeder. Det er virkelig ærgerligt fordi du så er afhængig af eksterne services, for at kunne tage backup af dine billeder.

Brug 4K Stogram

Det bedste program jeg har prøvet for tiden, som kan downloade alle dine Instagram billeder, er programmet 4K Stogram. Det er et program du kan downloade og bruge gratis og det findes både til Windows, Mac og Linux.
Når du har downloadet programmet og installeret det, vil du møde dette billede, når du starter programmet op.

Her skal du så indtaste URL adressen til din Instagram profil oppe i toppen og klikke på Enter. Når du gør det begynder programmet at indlæse hvor mange billeder du har på din profil. Her kan du for eksempel se den er igang med at indlæse billeder fra min Instagram profil.

Dette kan godt tage noget tid – specielt hvis du har mange billeder. Billederne downloades ned på harddisken i en undermappe til programmet 4K Stograms mappe. I mit tilfælde hvor jeg prøvede på min Mac, kom de til at ligge i denne mappe:
/Users/andreas/Pictures/4K Stogram/andreasphandersen
Programmet havde på denne profil fundet 150 billeder og det kom til at fylde knap 60 MB. Du skal altså regne med at have plads til ca. 0,4 MB pr. billede på din harddisk. Billederne bliver downloadet i en udemærket kvalitet i en størrelse på 1080 × 1080 pr. billede.

Hvad hvis min Instagram profil er privat?

Hvis du forsøger at downloade fra en privat Instagram profil, får du vist denne meddelelse.

Her klikker du så på View Settings og indtaster så dit Instagram brugernavn og password og trykker på Close.

Rent sikkerhedsmæssigt ville jeg dog overveje følgende ting, inden du giver dette program dit Instagram brugernavn og password:

  • Overvej at gøre profilen offentlig i stedet et øjeblik. Så slipper du for at give dit brugernavn og password til programmet. Når programmet har downloadet alle dine billeder, kan du gøre den privat igen.
  • Hvis du alligevel gerne vil give programmet dit password, så sørg for at skifte dit password efter du har brugt denne service. Alternativt kan du skifte til et midlertidligt password inden og så tilbage til dit oprindelige password efter.

Services der ikke virker længere

Der findes flere eksterne services du kan bruge, men en del af dem virker desværre ikke mere. Jeg har her valgt at beskrive nogle af de services, der historisk set også har været brugt til dette. Nogle eksterne services fungerer online, mens andre kræver du downloader et program.

Instaport.me

Instaport.me var nok tidligere den mest populære service, hvis du skulle tage en backup af dine Instagram billeder. Den fungerede online, og du skulle bare indtaste URL adressen til din Instagram profil, og så downloadede du en zipfil med alle dine billeder.

Desværre fungerer den service ikke mere – og har ikke gjort det i lang tid. Hvis du indtaster URL adressen til din Instagram profil og klikker Continue sker der ingenting.

Copygram

Copygram, der lå på adressen Copygr.am, var også tidligere en online service hvor du kunne eksportere alle dine Instagram billeder. Hvis du går ind på adressen i dag, viderestilles du dog til en meget suspekt honestdocs.co.
Copygram er altså også en service, der desværre ikke fungerer mere.

GramGrab

GramGrab var en anden online service der kunne downloade dine Instagram billeder enkeltvis, efter du havde set dem. Den gjorde det altså let at tage backup af billederne enkeltvis, hvis du ikke ville have dem alle. Denne service fungerer desværre heller ikke mere, da der vises en serverfejl når du anvender den.
Kender du andre programmer eller sider, der også kan tage backup af dine Instagram billeder og film? Skriv gerne en kommentar, så kigger jeg på den og tilføjer den hvis den er god.

0 0 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x