Disney+ i Danmark 2020 – En opdatering

En af de ting jeg glæder mig mest til på streamingområdet i 2020, er at her bliver Disney’s streamingtjeneste Disney+ formentlig lanceret i Danmark.

I 2019 afslørede Disney deres egen streamingtjeneste Disney+ (Disney Plus). Den blev lanceret i USA november 2019, mens den i EU indtil videre kun er lanceret i Holland. Det er forventningen at Disney vil lancere tjenesten i flere EU lande til marts 2020, men Disney har ikke præcist fortalt om det også vil gælde Danmark endnu.

Jeg tror dog det er meget sandsynligt at Disney+ i hvert fald vil blive lanceret i Danmark i løbet af 2020, og det vil jeg glæde mig rigtig meget til. Det er i hvert fald en af de streamingtjenester jeg vil se nærmere på, og den vil formentlig også blive en del af de streamingtjenester jeg abonnerer på.

Se også: Disney+ kommer til Danmark til Sommer 2020

Tjenesten vil udover at indeholde film og tegnefilm fra Disney også komme med film og udsendelser fra Marvel, Pixar, Star Wars og National Geographic. Prisen skulle være omkring halvdelen af et Netflix abonnement, og dermed lægger Disney op til en hård krig med Netflix. Der er allerede 10 millioner brugere af Disney+, så der er ingen tvivl om at tjenesten vil blive populær.

Nogle brugere i Danmark er begyndt at undersøge muligheden for at bruge en VPN forbindelse til at se Disney+ i Danmark. En VPN forbindelse snyder tjenesten til at tro, at du sidder i Holland eller USA, selvom du fysisk sidder i Danmark. Det har tidligere været en meget anvendt mulighed for at se Netflix’ amerikanske katalog, men Netflix har været stor modstander af løsningen. Du skal også være opmærksom på, at hvis du vil forsøge at bruge en VPN forbindelse, så er det en gråzone i forhold til om der er tale om piratstreaming.

Selvom det er uvist hvornår Disney+ vil blive lanceret i Danmark, har det gået nogle rygter om at det måske kan blive Viaplay der kommer til at stå for distributionen. I Frankrig er det nemlig Canal+, der har fået rettighederne til at distribuere Disney+. Og i Danmark har Viaplay traditionelt set haft rettighederne til en del Disney film, og derfor spekuleres der i en lignende ting i Danmark, hvor Viaplay kommer til at stå for Disney+ i Danmark.

Vi glæder os til at Disney+kommer til Danmark, og vi håber det allerede bliver til marts 2020.

0 0 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x