Danske webhoteller med Let's Encrypt

Flere og flere danske webhoteller understøtter efterhånden Let’s Encrypt, så du kan få gratis HTTPS beskyttelse af din hjemmeside. Få et overblik her.
Let’s Encrypt er et gratis SSL certifikat til din hjemmeside. Et SSL certifikat skal du have for at kunne tilgå din hjemmeside fra HTTPS protokollen – den sikre protokol der garanterer den besøgende at det er den rigtige hjemmeside de besøger.
Google har sidste år udtalt at HTTPS bliver en større ranking faktor i fremtiden, fordi Google gerne vil fokusere på sikkerheden overfor de besøgende. Dette gælder specielt for webbutikker der håndterer betalingsoplysninger eller hvis du har en hjemmeside hvor der kan logges ind et sted.
I januar 2017 lanceres version 56 af den populære browser Google Chrome, der ejes af Google. Når den lanceres har Google meddelt at den i adresselinjen vil markere en hjemmeside som usikker hvis den ikke er HTTPS beskyttet, men indeholder felter til at indtaste password eller kreditkortoplysninger. Det betyder for dig, hvis du er webshopejer, at du kan risikere at din hjemmeside bliver markeret som usikker. Det er ikke særlig sjovt, at kunderne kommer til at se det i deres browser.
Løsningen er at aktivere HTTPS på din hjemmeside, men det har hidtil været dyrt. Dels fordi du tidligere skulle have en dedikeret IP adresse og dels fordi SSL certifikater var dyre. Ingen af disse er tilfældet i dag, og i dag kan du få gratis SSL med Let’s Encrypt.
Mange danske webhoteller har efterhånden integreret Let’s Encrypt, så du gratis kan aktivere det på dit webhotel. Her vil jeg lige komme med en liste over de danske webhoteller hvor jeg har kendskab til at de har aktiveret Let’s Encrypt. Du kan derfor overveje at flytte din hjemmeside hertil, hvis din nuværende udbyder ikke understøtter det.

  • Unoeuro var et af de første webhoteller der meldte ud af de understøttede gratis Let’s Encrypt. Tidligere tog de til gengæld et gebyr for HTTPS beskyttelse, men i forbindelse med fusionen med Meebox i januar 2017, gjorde de HTTPS beskyttelse helt gratis. Det betyder du nu kan aktivere Let’s Encrypt på alle dine domæner der er hoveddomæne på et webhotel og deres subdomæner. Du kan ikke aktivere Let’s Encrypt på DNS services.
  • cHosting tilbyder Let’s Encrypt som en del af deres webhoteller. Dette kan aktiveres på alle hoveddomæner, addondomæner og subdomæner.
  • Webhosting.dk har fra januar 2017 meldt ud at de nu også understøtter Let’s Encrypt på alle deres webhoteller.

Udover disse webhotel udbydere der understøtter Let’s Encrypt findes der også følgende andre danske webhoteludbydere der understøtter gratis SSL – men dog ikke Let’s Encrypt.

  • Azehosting tilbyder autoSSL fra Comodo i forbindelse med dine hoveddomæner, addondomæner og subdomæner.
  • One.com tilbyder gratis SSL på dit domæne.

Følgende udbydere har gratis SSL på vej, men understøtter det ikke på nuværende tidspunkt:

  • Gigahost er ved at udvikle understøttelse af gratis SSL, heriblandt Let’s Encrypt, på alle domæner på webhotellet.

Har du selv kendskab til flere webhoteludbydere der understøtter Let’s Encrypt, må du meget gerne skrive en kommentar. Jeg vil løbende udvide listen, når jeg får kendskab til flere udbydere der understøtter dette.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x