Sådan får du gratis SSL på din hjemmeside fra Azehosting

Azehosting er et billigt og rigtig godt webhotel, vi gerne vil anbefale. En af fordelene ved Azehosting er at du får gratis SSL med til dit webhotel. I denne guide vil vi vise dig hvordan du aktiverer SSL for din hjemmeside.
Google meddelte sidste år, at HTTPS beskyttelse ville være en ranking faktor fremover – i det mindste på hjemmesider der håndterede betalinger og logins, såsom webshops. Det betyder at dit domæne skal starte med HTTPS i stedet for HTTP. Hvis domænet gør dette, fortæller det den besøgende at hjemmesiden er sikker, dvs. at det er den rigtige hjemmeside de kigger på og ikke en snydehjemmeside.
For at få HTTPS beskyttelse skal du have et såkaldt SSL certifikat. Ofte koster sådan et cerfiikat en del ekstra penge, og derfor forsvinder lidt gevinsten ved at have det. Men sidste år blev der bl.a. lanceret gratis SSL via bl.a. Let’s Encrypt projektet på mange webhoteller. Dette gjorde det gratis at få et SSL certifikat, og dermed HTTPS beskyttelse af alle dine hjemmesider.
Det betyder det er både nemt og billigt at få HTTPS beskyttelse af din hjemmeside. Dette vil formentlig de kommende år få større og større betydning som ranking faktor hos Google, og derfor kan det være en god ide at overveje at etablere HTTPS allerede nu.
Det bør dog nævnes at hvis du aktiverer HTTPS kan din hjemmeside i teorien blive langsommere, men min erfaring har ikke vist noget mærkbart på dette område. Her er der langt flere andre faktorer der betyder meget mere for hastigheden.
Hvis du aktiverer HTTPS beskyttelse allerede nu, kan det være du kommer før dine konkurrenter. Og hvis det bliver en større ranking faktor de kommende år, vil det give dig en fordel.

HTTPS beskyttelse hos Azehosting

Azehosting bruger ikke Let’s Encrypt som mange andre udbydere, til at give gratis SSL. Derimod anvendes AutoSSL fra Comodo, der er indbygget i deres cPanel. Alle domæner der tilknyttes dit Azehosting webhotel får automatisk tildelt et certifikat, og så kan du bruge det eller lade være. Det hele er gratis med dit webhotel.
Når du tilknytter et nyt domæne til dit webhotel, går der ca. 24 timer før der er et certfiikat klar. Du skal derfor ikke regne med det virker med det samme du har tilknyttet et domæne. Tildelingen af certifikater sker om natten hver nat, og det kræver at dit domæne peger på webhotellet.
Du kan se om der er tildelt et certifikat til din hjemmeside ved at åbne cPanel og søge efter SSL. Så åbner du det modul der hedder “SSL/TLS”.

Nede i bunden klikker du så på “Manage SSL sites”.
Her vil du kunne se en liste med de hjemmesider hvor der findes et certifikat for. Hvis dit domæne optræder på listen er der et certfikat klar.
Du kan også prøve at åbne hjemmesiden og taste https:// foran. Hvis der ikke kommer en advarsel, så er den klar.

Brug “Really simple SSL”

Når du har et SSL certifikat er der flere praktiske ting der skal på plads. For det første skal din sides URL adresse ændres fra HTTP versionen til HTTPS versionen. For det andet skal HTTP udgaver af en given side automatisk viderestilles til HTTPS udgaven. Og for det tredje skal alle interne URL adresser også ændres, så der står HTTPS foran.
Alt dette praktiske er der heldigvis et rigtig godt og gratis plugin til WordPress der kan håndtere. Det hedder Really simple SSL. Når du har installeret det plugin, vil du kunne aktivere HTTPS med ét klik.
Når du har installeret dette plugin går du til Indstillinger og herefter “SSL” for at finde indstillingerne. Her trykker du på “Enable SSL” for at aktivere HTTPS og så virker det.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x