Forskel på Comodo SSL og Let's Encrypt SSL i cPanel

Har du et cPanel har du ofte både adgang til SSL certifikater fra Comodo SSL og fra Let’s Encrypt. Men hvad er egentlig forskellen?
Hvis du har et webhotel der har cPanel, har du sikkert opdaget at du har hele to muligheder for at få gratis HTTPS beskyttelse. Indbygget i cPanel er Comodo SSL, som du finder under punktet “SSL/TLS”. Men for nyligt er der kommet Let’s Encrypt i mange cPanels også.

Begge er gratis SSL certifikater, som hvis de er aktive gør det muligt for dig at få gratis HTTPS beskyttelse af din hjemmeside. Noget der er vigtigt at overveje i disse dage, hvor Google tillægger det større og større opmærksomhed. F.eks. vil Google i Google Chrome – verdens mest populære browser – fra januar 2017 markere en hjemmeside som usikker hvis den ikke er HTTPS beskyttet og man skal indtaste betalingsoplysninger eller passwords.
Den eneste reelle forskel mellem SSL certifikater fra Comodo SSL og Let’s Encrypt er egentlig udstederen. På Comodo SSL certifikater vil udsteder nemlig hedde cPanel og hos Let’s Encrypt vil de hedde Let’s Encrypt. 
Grunden til at cPanel indeholder to muligheder for gratis SSL certifikater, er at cPanel allerede længe inden Let’s Encrypt kom på tale udviklede en mulighed for gratis SSL. Det blev til implementering af autoSSL med Comodo SSL, som blev indbygget under det punkt der hedder “SSL/TLS”.
Comodo SSL fungerer ved automatisk at tildele et certifikat til alle hjemmesider der er installeret i cPanel hver eneste nat, såfremt domænet altså peger på webhotellet. Herefter kan du med f.eks. Very simple SSL aktivere HTTPS på din hjemmeside – se evt. her hvordan du gør.
Siden kom Let’s Encrypt. Og selvom den ikke tilførte en reel forskel til cPanel, valgte cPanel at implementere den, fordi der var en stor efterspørgsel efter Let’s Encrypt.
Da den eneste forskel mellem de to SSL certifikater er udstederen, er det egentlig mere et spørgsmål om de enkelte browsere har tillid til certifikatet fra de to udstedere. Google Chrome har tillid til både autoSSL fra Comodo og fra Let’s Encrypt – så for dig er der ikke den store forskel. Du kan derfor rolig vælge autoSSL fra Comodo, som du f.eks. får med et webhotel fra cHosting eller Azehosting.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x