Alt om Rentefradrag – Det kan du trække fra

Når du betale renter for et lån, kan du ofte trække det fra i skat. Se her hvad du kan trække fra og ikke trække fra.

Hvis du angiver renteudgifter på din årsopgørelse, vil du kunne trække dem fra. Det er ikke alle typer af renter du kan trække fra, men det kommer vi ind på lidt senere. Men udgangspunktet er, at en del renter kan du trække fra. Når du optager et lån, vil du altså få nogle af udgifterne til renter tilbage igen. Det samme gælder ikke for gebyrer, så derfor er det vigtigt at huske på, før du vælger et rentefrit lån med høje gebyrer.

Udgangspunktet er at du automatisk får rentefradrag for banklån, bidrag for realkreditlån, forbrugslån, kontokortordninger og renter på offentligt gæld. Her skal dit finansieringsinstitut nemlig indberette dine renteudgifter til Skat, så de kommer på årsopgørelsen og bliver trukket fra.

Hvis du har lånt penge af en privat, og her betaler renter, kan du faktisk også få fradrag for dem. Men disse renteudgifter skal du naturligvis selv skrive på årsopgørelsen. I mange tilfælde indberettes disse også automatisk.

Hvis du har optaget et lån sammen med en anden person, for eksempel din partner, så vil I også få rentefradrag. Her kan i hver fradrage 50% af renteudgifterne.

Husk at du kan først få fradrag for dine renteudgifter, når du betaler renterne. Et eksempel er et SU lån, hvor der løbende kommer renter på. Her vil du først få fradrag for dem, når du begynder at betale af på dit SU-lån.

Hvor meget får jeg i rentefradrag?

Når du skal regne ud hvor meget rentefradraget betyder i kroner og ører, skal du kende rentefradragsprocenten. Denne har politikerne vedtaget skal falde over de kommende år. I 2019 er den på 25,6% og den vil falde til 20,6% i 2024.

Så hvis du for eksempel har renteudgifter fra 10.000 kroner du kan trække fra, så vil det i 2019 betyde at du får 10.000 * 25,6/100 = 2.560 kroner tilbage i Skat.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

1 Comment
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
merat siger:

Hejsa har et spærgsmål abg rentefradrag.
hvis jeg skylder til en privar personog vil trække rentefradrag. skal men så have noget kontrakt eller lignede mellem parterne som en bevis fra advokaten?

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x