Få et overblik over din gæld via Skat

Vidste du at du via Skat.dk kan få et nemt overblik over din gæld? Her viser vi dig hvordan.

Hvis du gennem tiden har stiftet en del smålån, kan det være uoverskueligt at finde ud af hvor meget gæld du egentlig har. Det er ellers en af de vigtigste ting, når det handler om at komme ud af din gæld.

Men faktisk kan du via Skat.dk få et udemærket overblik over din gæld. I hvert fald når året er slut. Her skal alle lånefirmaer nemlig indberette til Skat hvad saldoen er på dine lån og hvad du har betalt af renter. Og denne indberetning har du adgang til.

Det er i øvrigt samme overblik som banker og lånefirmaer også har adgang til, og derfor kan du godt glemme at skjule gæld for dem.

Sådan gør du

For at få adgang til dette overblik, starter du med at logge ind på Skat.dk med dit NemID. Så trykker du på det menupunkt i toppen der hedder “Skatteoplysninger”.

Ude i menuen til venstre kan du nu vælge “Renteudgifter og restgæld”. Herefter kan du se indberetninger for hvert år, ved at vælge året i toppen. Husk at det er først i slutningen af et år at du kan se alle indberetninger.

Det første afsnit du kan se hedder “Gæld bank, sparekasse m.v.” Det er her du kan se oversigt over alt din bankgæld. Du kan se hver konto eller lån for sig og så kan du se restgælden og renteudgifter her.

Den næste afsnit hedder “Øvrige, finansieringsselskaber, kontokort m.v.”. Her kan du se gæld fra andre selskaber, som for eksempel kviklån, afbetalinger, benzinkort osv.

Det sidste afsnit hedder “Studielån” og her kan du altså se en saldo for din studiegæld.

Det var en kort guide til hvordan du ser en oversigt over din gæld. Jeg håber du kan bruge det til noget, og hvis du har nogle spørgsmål er du velkommen til at skrive et spørgsmål nedenunder som kommentar.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x