Adtraction – nyt affiliatenetværk fra Sverige åbner i Danmark

Der er åbnet et nyt affiliate netværk i Danmark, der nu skal konkurrere med PartnerAds om annoncører og affiliate marketers.
Affiliate Marketing er en udbredt business mange bruger til at tjene penge online, mens de sidder derhjemme. Med affiliate marketing kan man lave hjemmesider derhjemme og tjene penge på de reklamer man placerer på hjemmesiderne. Samtidig kan man placere links til sine annoncører på en relevant artikel, og så tjene penge hvis nogen af de besøgende fra din hjemmeside køber noget.

Adtraction er et nyt affiliate netværk i Danmark

Adtraction er et svensk affiliate netværk, der for 7 måneder siden valgte at åbne kontor i Danmark. Herudover har de kontor i Stockholm, Oslo, Helsinki og Polen. Der er altså rig mulighed for at anvende adtraction til både danske og internationale sider.
Det er gratis for affiliate partnere at oprette en profil hos Adtraction – og det har knap 400 danske affiliate marketers allerede gjort. Når man er logget ind, skal man herefter have godkendt alle de sider man har tænkt sig at vise reklamerne på. Du skal også godkendes af hver enkelt annoncør, som du ønsker anvendt til den enkelte side. Det er lidt på samme måde som Euroads kører på.
Kampagnerne der tilbydes giver kommision pr. salg, pr. lead og pr. klik. Selvom de officielt tilbyder kommision pr. klik, er der dog pt. ikke en eneste annoncør der tilbyder dette. Dette er samme tendens der ses ved andre affiliate netværk, der også går mere over til kommisioner pr. salg og pr. lead.
Betaling sker hver måned, hvis du har tjent mere end 500 kroner. Har du ikke tjent mere end 500 kroner, går din indtjening videre til næste måned indtil du har ramt de 500 kroner. Har du nok, udbetales pengene typisk den 10. to måneder efter.

Sådan får du godkendt dine hjemmesider

Du skal jo selvfølgelig starte med at oprette en konto på adtraction. Så skal du logge ind og så kan du begynde.
Som sagt skal hver enkelt hjemmeside godkendes, inden du kan placere reklamer på dem. Hjemmesiderne kaldes hos Adtraction for “Kanaler”. Du finder listen med kanaler ude i menuen, ved at vælge “Konto” og herefter “Mine kanaler”.
menu1
Du trykker så på knappen “Tilføj en kanal” for at tilføje en ny hjemmeside. Heldigvis skal du ikke udfylde en masse oplysninger, fordi du skal bare tilføje et navn til din kanal og URL-adressen. Herefter trykker du “Gem” og afventer at den bliver godkendt. Det bliver den typisk efter en dags tid.

Sådan finder du annoncører til din hjemmeside

Når du har fået godkendt dine kanaler, kan du begynde at finde annoncører. Det gør du igen i menuen under “Annoncører” og herefter under “Alle annoncører”.
Her finder du alle annoncører inddelt i kategorier. Det bemærkes måske at antallet af annoncører stadig er sparsomt, men Adtraction arbejder konstant for at udvide sortimentet med nye gode annoncører. Herudover gør de meget ud af at finde annoncører som også passer godt til deres affiliate partnere.
annoncører
Ved at klikke rundt finder du allerede mange gode fine annoncører, inden for den enkelte kategori. Tryk på “Ansøg program” for at se nærmere på annoncøren.
liste-annoncører
Til højre på den side du kommer ind på finder du alle gode detaljer for annoncøren. Nedenunder kan vi f.eks. se at der er tale om en pris pr. lead på 50 kroner. Vi kan også se at der er foreslået 5 bannere og 1 tekstlinjer. Endelig kan vi se URL-adressen og at sporingstiden er 30 dage. Sporingstiden er den tid som en cookie er aktiv fra at nogen har klikket på dit link og til de foretager et køb. Så klikker nogen på dit link og køber noget inden for 30 dage, får du en kommision.
annoncørdetaljer
Når du skal søge om at anvende annoncøren, skal du vælge din kanal og trykke “Ansøg annoncør”. Herefter skal annoncøren godkendes. Det sker i mange tilfælde automatisk med det samme.
Herefter får du dit helt eget affiliate link som du kan bruge til både at lave dine egne links til forsiden og lave deeplinks.

God brugervenlighed

Det nye affiliate netværk har sat brugervenlighed i højsædet. Når man logger ind, finder man et brugervenligt værktøj der i starten nemt guider én rundt i de forskellige moduler.
adtraction1

Spørgsmål til adtraction

Når man skal se et nyt affiliate netværk an, åbner der sig en masse spørgsmål, som jeg her vil prøve at besvare.

Må man selv godt handle med sit affiliate link?

Ja, det må du godt. Det betyder du selv tjener kommision på de køb du gør og dermed opnår en slags rabat. Det nemmeste er at gå ind på annoncørens profil og trykke på knappen “Handle selv”. Dermed lægges der automatisk den cookie på din computer, som også dine besøgende får. Så har du 30 dage til at foretage en handel.

Må man lave deeplinks?

Ja, det må du godt. Du gør det nemmest inde ved annoncørens profil at vælge “Tilpas link”. Her kan du så selv angive den URL-adresse som linket skal pege på.

Hvordan får man betaling fra adtraction?

Man kan få betaling pr. klik, pr. salg og pr. lead. Der udbetales penge når du har en saldo på mere end 500 kroner. Kontoen gøres op den 15. måneden efter og udbetalingen sker så typisk den 10. måneden efter igen. Så det du har tjent fra den 1. januar til den 31. januar opgøres 15. februar og du får dem udbetalt den 10. marts.

Må man have erotiske hjemmesider?

PartnerAds tilbyder jo f.eks. også annoncører til erotiske hjemmesider, men det gør adtraction ikke. Her betragtes erotiske hjemmesider som upassende indhold og de godkendes derfor ikke. Det hænger måske også naturligt sammen med at Adtraction ikke har erotiske annoncører.

Kan salg blive annuleret?

Ligesom hos andre affiliate marketers kan salg og leads blive annulleret, hvis de er ugyldige. Derfor kan man opleve at du først får penge på din saldo, der så senere trækkes fra igen. Jeg har endnu ikke erfaring med hvor hyppigt dette sker ved Adtraction, men erfaringen fra andre netværk viser at det ikke sker så tit.
Jeg synes det er meget spændende med flere affiliate netværk i Danmark og ser frem til at stifte nærmere bekendtskab med Adtraction.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x