Consensus – ChatGPT alternativ til at finde videnskabelige tidsskrifter

Endnu en AI søgemaskine er kommet frem. Denne gang er det Consensus der er et alternativ til ChatGPT når du skal finde forskningsartikler.

ChatGPT er et værktøj der også bruges i forskningsverdenen, specielt til at inspirere til skrivning af forskellige tekster. Men ChatGPT har også en svaghed, fordi hvis du er uheldig finder ChatGPT på en falsk videnskabelig artikel som ikke eksisterer.

Consensus fungerer på den måde, at du stiller den et spørgsmål, og så bruger den AI til at finde videnskabelige artikler der undersøger det spørgsmål. Den finder typisk 5-10 videnskabelige artikler. Der er tale om rigtige videnskabelige artikler, og ikke nogle den har fundet på som ChatGPT kan finde på.

Du skal stille et ja-nej spørgsmål, og så finder Consensus de relevante videnskabelige artikler frem til dig. Du kan klikke på dem for at tjekke dem ud, og på den måde bliver det en søgemaskine der kan finde gode videnskabelige artikler. Nogle gange skriver den også et kort resume om hvad konsensus er på området.

Du kan nok ikke bruge Consensus til at vurdere hvad der er evidens for eller ej. Blandt andet vurderede Consensus at der var relativ konsensus omkring at Ivermectin kunne forebygge COVID-19, hvilket ikke er tilfældet. Man kan derfor nok mest bruge søgemaskinen til at finde videnskabelige studier, som du så selv må vurdere på klassisk vis.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x