WebAuthn – To-faktor beskyttelse med en USB-nøgle

WebAuthn er en ny kommende standard, der vil øge din beskyttelse på internettet, ved at indføre 2-faktor beskyttelse ved hjælp af en USB-nøgle.
Når du i fremtiden skal logge ind på din Google eller Facebook-konto, kan det måske snart betyde du skal indsætte en USB nøgle i computeren. Dette er meningen med den nye standard for hardwarebaseret to-faktorbeskyttelse som kaldes for WebAuthn.
WebAuthn er lige nu kun understøttet i Firefox, men den er snart også på vej til Google Chrome og Microsoft Edge. Med det vil den nye standard formentlig blive en del udbredt, og det vil give dig bedre beskyttelse mod hackere og andre sikkerhedstrusler.
Fidussen med 2-faktorbeskyttelse er at når du logger ind på en tjeneste kræves der to ting for at bekræfte din identitet. Den første beskyttelse er dit password, men den kan en hacker som regel godt stjæle. Den anden er en ting der ligger på en fysisk enhed, for eksempel en USB nøgle, og det er her WebAuthn kommer ind i billedet.
Når en USB nøgle sættes ind i computeren, vil WebAuthn så kommunikere med internettet gennem din browser og bekræfte din identitet. Og kun ved at bekræfte med USB nøglen vil en person kunne få adgang til din browser. Det behøver ikke nødvendigvis være en USB nøgle, men måske vil en smartphone også kunne bruges i fremtiden.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x