Microsoft lancerer nyt operativsystem baseret på Linux

Hvem skulle have troet, at Microsoft ville lancere deres egen Linuxversion. Det er dog nu en realitet hvor Microsoft har lanceret Linux til deres Azure platform. 
De seneste år har Microsoft bevæget sig tættere og tættere på Linux. Før i tiden var det udelukket, fordi Windows nærmest var det eneste Microsoft ønskede at beskæftige sig med. Efter monopolet for Windows de seneste år er blevet brudt, har Microsoft nu bevæget sig mere og mere ind i Linuxverdenen, og det kulminerer nu med at de lancerer deres egen Linuxversion.
Det bliver dog ikke en linuxversion der skal kunne bruges som desktop OS, men derimod som en del af Microsofts nye produkt Azure Sphere. En ny teknologi fra Microsoft der er designet til at beskytte mikroprocessorer der bruges i små enheder og Internet Of Things (iOT).
Man kan måske undre sig over, at Microsoft ikke har valgt Windows 10 til at køre på deres nye platform. Men det skyldes at Linux har været det kunderne har efterspurgt, og at når styresystemet skal køre på de her små enheder, er det mere anvendeligt med en linuxversion end en fuld version af Windows.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x